Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 20 Mayıs 2019 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, örgüt halinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 8 şüpheliyi takibe almıştı.

4 aylık takip ve çalışma sonucunda şüphelilerin yakalanması için 6 Ağustos'ta operasyon düğmesine basan ekipler, Düzce merkez ve Gölyaka ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Narkotik köpekleri ile gerçekleştirilen bu operasyonda şüpheliler K.T, Ö.T, K.N, D.A, E.A, O.M, S.A, ve E.Y. gözaltına alınırken, S.A ve E.Y isimli şahıslar Cumhuriyet Savcılığı’nca serbest bırakılmıştı. Jandarmada tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen diğer 6 şüphelinin tamamı tutuklandı. Çökertilen zehir çetesinin 6 üyesi Çilimli Kapalı Cezaevi'ne teslim edildi.

Öte yandan şahısların ev ve eklentilerinde narkotik köpekleri ile yapılan aramada, 296 gr. satışa hazır kilitli poşet içerisinde shunk maddesi, 108 gr. toz esrar, 4 adet hassas terazi, 150 cm boyunda bir kök kenevir bitkisi, 3 adet esrar öğütme aparatı, 2 adet tabanca 2 adet şarjör, 313 adet 7,65 tabanca fişeği, 119 adet 9 mm. çapında tabanca fişeği, 2 adet 7,62 G3 piyade tüfeği fişeği, 1 adet 6,35 mm. çapında tabanca fişeği ve suçtan elde edildiği iddia edilen 2 bin 300 TL para ele geçirilmişti.

Haber: C. ÜSTÜNER