Tüm dünyada küresel bir kriz halini alan koronavirüs salgınında Türkiye’de  hem ölüm hem de vaka sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Düzce’de de vaka sayısı her geçen gün artarken, il genelinde yerel yönetimler tedbirlerini en üst seviyeye çıkartmaya devam ediyor.

İlk vakanın Türkiye’de görülmesinin ardından, salgının yayılmasını önlemek için en etkin mücadeleyi sergileyen Çilimli Belediyesi de tedbirlerinin kapsamını genişletmeye devam ediyor.

Çilimli Belediyesi ekipleri, dün de ilçede kurulan pazaryerinde dezenfekte çalışmaları yaptı. Pazaryerine alışveriş yapmak için gelen vatandaşların ateşini ölçen ve maske dağıtan Belediye yetkilileri Pazarcı esnafı ve vatandaşları salgına karşı dikkatli olmaya davet ederek sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda uyarılarda bulundu. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, “Koronavirüse karşı tedbir almak ve yayılmasını engellemek için ilçemiz merkezinde kurulan pazar yerinde ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yaptık. Ardından zabıta ekiplerimiz pazarcı esnafına ve pazar yerindeki vatandaşlarımıza eldiven ve maske dağıtarak uyarılarda bulundu. Uyarılara ve kurallara uyan halkımıza ve pazar yeri esnafımıza teşekkür ediyorum. Unutmayalım virüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değil.” dedi.