Bu çağrının ardından Çilimli Kaymakamlığı harekete geçerek ilçemizde 2013 yılından beri uygulanan ancak bu sene pandemi sürecinden dolayı uygulanamayan “Mevsimlik Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Projesi”ni gerekli önlemleri aldığı gezici öğretmen programıyla başlatıldı.

Çilimli Anaokulu Müdürü Uzm. Nuray Eran Türedi koordinatörlüğündeki projede Reyhan Şimşek, İrem Tuğçe Özdoğan, Fatmanur Hızel, Tunahan Aksoy, Emre Direk, Duygu Pehlivan gezici öğretmenler olarak mevsimlik işçi çocukları ziyaret etmeye başladı.

Gezici öğretmenler, mevsimlik işçi ailelerin konakladığı alana gidip gündüz ailelerinin tarladan dönmesini bekleyen çocuklarla akşamları ise ailelerle sohbet edip, dikkat etmeleri gereken konularda bilgilendirdiler.

Daha önce mevsimlik işçi aileleriyle Çilimli’ye gelen öğrenciler geçtiğimiz senelerde de projeye katıldıkları için öğretmenlerini sevinçle karşılayıp sosyal mesafelere dikkat ederek hasret giderdiler.

Bu süreçte mevsimlik işçilere ve çocuklarına hijyen eğitimi de verilecek olup Çilimli Kaymakamlığı ile Ferrero Gıda’nın destekleriyle hijyen malzemeleri dağıtılacaktır.