Çilimli Belediyesi koronavirüs tedbirleri kapsamında bir dezenfeksiyon tüneli oluşturdu. Sokağa çıkarak Pazar alışverişi yapmak zorunda kalan vatandaşlar tünele girerek  dezenfekte oluyor.

İçerisine giren kişileri algılayan tünel, özel karışımlı 360 derecelik özel bir ilaç salıyor. İlaç ile birlikte kişilerin kıyafetlerinin üzerindeki olası zararlı bakteriler temizleniyor. Sokağa çıkmak zorunda kalanlar, evlerine dönüşleri sırasında elbiseleri ile tünele girerek, dezenfekte oluyor.

Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, tedarikçi firmadan özellikle insan vücuduna zarar vermeyen bir ilaç talep ettiklerini belirterek şunları söyledi:   “Tedarikçi firmadan özellikle insan vücuduna zarar vermeyen  bir ilaç istedik. Onlarda buna uygun bir ilaç verdi. Yoksa neticede insan vücuduna zarar verecek bir ilacı biz kabul etmezdik. Zaten amacımız insana zarar gelmemesi ve insanı korumasıdır.”

Çilimlili vatandaşlar ise uygulamadan memnun olduklarını belirterek şunları dile getirdi:

“Uygulama çok güzel olmuş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Başkanımız başımızın tacıdır ne ihtiyacımız varsa koşuyor kendisi.”

“Çok güzel olmuş hijyenik bir çalışma. Virüsün olduğu bu zamanda insanlar için çok güzel oldu bu çalışma.”