Gençlik ve Spor Bakanlığı 2019 Gönüllülük yılı etkinlikleri kapsamında, Çilimli Şerefiye Ortaokulu’nun „Dirilişin Adı 15 Temmuz“ adlı projesini kabul ederek desteklemeye uygun buldu.

Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü, Şerefiye Ortaokulu Müdürü Hasan Karayı“ Projemiz 3 aylık bir süreyi kapsamaktadır, Projemize ilçemizde makam ziyaretleri ile başladık.  ilçe kaymakamımız  Onur Şan, Çilimli Belediye Başkanı  Muhsin Yavuz, Belediye Başkan yardımcısı Yılmaz Yıldız, Gençlik Spor ilçe Müdüresi  Gülay Ercan’ı makamlarında ziyaret ederek projemizle ilgili bilgi verdik. Bundan sonraki süreçte   proje çalışmalarımız   İlçemizde başta 15 Temmuz şehit ve gazileri olmak üzere şehit ve gaziler araştırılacak, şehit kabirleri ve aileleri ziyaret edilecek, hikayeleri dinlenerek kayıt altına alınacak, şehitlerin özel eşyaları derlenip sergi yapılacak, ilçemiz şehitlerinin tespitinden sonra onların isimleriyle sembolik seyyar bir şehitlik oluşturulacak,  vatan ve millet sevgisini perçinlemek amacıyla ilçemize davet edilecek olan  15 Temmuz gazileriyle  ilçemiz öğrencileri ile söyleşiler ve velilerle konferanslar gerçekleştirilecektir.

Projemize kamuoyunun dikkatini celbetmek için, sabah sporları, çevre temizliği, farkındalık yürüyüşü, ortaokullar arası yarışmalar gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirecek ve akabinde bir albüm hazırlanacak  olan proje Şerefiye Ortaokulu öğretmenleri ve gönüllü 10 öğrencinin öncülüğünde tüm öğrenci ve velilerin de katkısıyla uygulanacaktır. Ayrıca proje kapsamında  İstanbul Şehitler Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitliğini kapsayan bir gezi de gerçekleştirilecektir” dedi.

"Vatan ve millet sevgisini perçinlemek adına gerçekleştireceğimiz Dirilişim Adı 15 Temmuz Projemizin hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.