Düzce’de devlet tarafından halka sunulan sosyal yardımlar, valilik koordinasyonunda il merkezi ve ilçelerde devam ediyor. Bu kapsamda, Çilimli İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen “Engelli ve Yaşlı Bakım Projesi” bu yıl Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından “Vefa Projesi” adını aldı.

İlk olarak 2009 yılında Cumayeri ve Gümüşova ilçelerinde hayata geçirilen Vefa Projesi artık Türkiye’nin birçok ilinde uygulanmaya başlandı.

Yaşlı ve engelli vatandaşlar haftada bir kez ziyaret ediliyor

Konuya ilişkin Düzce Valiliği’nden yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi:

“Yaşlı ve Engelli Evde Bakım Projesi engelli ve evde bakım desteğinden faydalanmayan ve muhtaç durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliği, kişisel bakımları, temel ve zaruri ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlanan bir projedir. 65 yaş üstü bakıma muhtaç bireyleri kapsayan proje ile yaşlılık sürecindeki güçlükleri belirlemek, yaşlı bireylere danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmak, üretkenliklerini tekrar kazandırmak, kendi ev ortamlarında sağlıklı ve güvenli yaşamları için destek olmak ve sosyal yaşamlarının normal bir şekilde devam etmesini sağlamak amaçlanmaktadır. Yürütülen proje kapsamında, Çilimli ilçemizde Yaşlı ve Engelli Bakım Projesi ile yaşlı ve engelli vatandaşlarımız haftada bir kez ziyaret edilerek evlerinde temizlik yapılmakta, yemek ihtiyacı olanların yemekleri yapılmakta, yıkanacak çamaşırları paketlenerek çamaşırhanelerde yıkanmakta olup, alışverişleri de yapılmaktadır. Ayrıca hastaneye gitmesi gereken yaşlı ve engellilerimize refakat edilerek tedavileri takip edilmektedir. Proje için 4 personel istihdam edilmiş olup, Çilimli ilçemizde yaklaşık 80 vatandaşımıza “Yaşlı ve Engelli Bakım Projesi” kapsamında hizmet verilmektedir.”