Tüm Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını dolayısıyla, alınan tedbirler kapsamında 21 Mart tarihinde kapanan berberler ve kuaförler ile güzellik salonları, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında yarından itibaren tekrar hizmet vermeye başlayacak.

Düzce’de kuaför ve berberler, dünden itibaren Düzce Halk Sağlığı merkezinde Koronavirüs Salgını Sağlık taramasından geçirilirken, salonlarını ise hazırlamaya başladılar.

Kaynaşlı ilçesinin ardından, Çilimli Belediyesi de, Başkan Muhsin Yavuz’un talimatıyla ilçe merkezinde bulunan kuaför ve berber salonlarını ücretsiz dezenfekte çalışmalarına başladı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında belediye olarak yapılabilecek her türlü çalışmayı ivedilikle yaptık. Normalleşme sürecinde de yeniden hizmete açılacak işyerlerine yönelik dezenfekte ve temizlik çalışmaları gerçekleştireceğiz. Alınan tüm tedbirler ve kararlar bizim sağlığımız için lütfen kurallara uyalım. Korona Virüs tedbirleri kapsamında kapatılan berber ve kuaförlerimiz, 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü açılıyor. Açılış öncesi Çilimli Belediyesi olarak tüm berber ve kuaförlerimize, Siperlik, Dezenfektan, Kolonya, Maske ve eldivenden oluşan dezenfektan seti hediye ediyoruz" dedi.