Türkiye'de koronavirüs bulaşan hasta sayısının 47'ye yükseldiği açıklanırken, tüm illerde sağlık ve hijyen tedbirleri daha da sıklaştırıldı. 

Bu doğrultuda Çilimli'de dezenfeksiyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çilimli Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler ile ilk etapta kentteki toplu taşıma araçlarının (otobüs, minibüs, taksi ve servis araçları) dezenfekte edilmesi ile çalışmalara başladı. Dezenfekte çalışmaları kamu kurumlarının dezenfekte edilmesiyle devam etti.
 


Belediyeden yapılan açıklamada, alınan tedbirler kapsamında, vatandaşların virüslerden olabildiğince uzak tutulması için sürdürülen dezenfekte çalışmalarının, camiler, Kur'an kursları, kaymakamlık binası, duraklar, ortak kullanım alanları, oyun ve park alanlarında program dahilinde hız kesmeden periyodik olarak devam edeceği bildirildi.
 


İlçenin sağlığı için viral enfeksiyon ve virüslere karşı dezenfekte çalışmaları yapıldığını ve tedbirlerin üst seviyeye çıkarıldığını belirten Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, "Vatandaşlarımızdan beklentimiz sadece Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan tedbir amaçlı açıklamalara uymaları ve bu konuda özen göstermeleridir." dedi.

Duraklar temizlendi

Öte yandan Düzce Belediyesi’nin de koronavirüse karşı aldığı tedbirler kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yoğun bir şekilde gerçekleştirdiği dezenfeksiyon çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Söz konusu çalışmalar kapsamında Düzce Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı alanında uzman ekipler ile birlikte şehir merkezindeki halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda virüslerin bulunma ihtimalina karşı önleyici tedbir olarak dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdi.

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, son olarak şehir içinde kullanılan otobüs duraklarını da düzenli olarak temizlik ve hijyen işlemlerinden geçiriyor.