Her yıl temmuz-ağustos aylarında Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık toplamak için Düzce’ye gelen fındık işçilerinin çocuklarının tarlalardan uzak tutulmaması için başlatılan “Mevsimlik Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Projesi” başarıyla devam ediyor.



Eğitim ve eğlence bir arada

Çocuk işçiliğinin önüne geçilmesi için hayata geçirilen ve Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Düzce Valiliği, Çilimli Kaymakamlığı, Çilimli Belediyesi ve Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen proje kapsamında tarım işçilerinin çocukları, verilen eğitimin yanı sıra düzenlenen etkinliklerle keyifli anlar yaşıyor.



‘Hacivat ve Karagöz’ü sahnelediler


Düzceli gençlerin oluşturduğu Düzce Genç Sahne Kabare Tiyatro Topluluğu da çocuklarla bir araya geldi. “Tiyatro, gönüller arasında bağ kurar” sözünü ele alarak ‘Hacivat ve Karagöz’ adlı oyunu canlandıran tiyatro oyuncuları Yılmaz Aksoy ve Yetkin Yılmaz; ilk defa tiyatro izleme şansı yakalayan öğrencilerin eğlenceli vakit geçirmesini sağladı.



“Bu anlamlı projenin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz”


Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Projesi’ne sahneledikleri oyunla destek veren oyuncular şunları söyledi:

“Bu projede bizde burada olmaktan çok mutluyuz. Çocuklarla böyle bir etkinlikte buluşmak gerçekten de çok güzeldi. Bizde bu anlamlı projenin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Çocukların ilk defa tiyatro izlemesi bizim için ayrı bir güzellikti. Böyle bir programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizde onlarla buluştuktan sonra çok mutlu olduk. İnşallah bundan sonra çocuklar hayatlarında da hep sanatla iç içe olurlar.”  

Mutlulukları yüzlerinden okundu

Proje Koordinatörü Nuray Eran Türedi de katılım sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduğu konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Hayatlarında hiç tiyatro izlememiş bu çocukların gözlerindeki mutluluğu görmek ve onlara bu heyecanı yaşatmak bizi de mutlu etti.”

Haber: H. DURNA