Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Koronavirüs salgını nedeniyle, Çilimli ilçesinde denetim yapıldı. Çilimli Kaymakamı Onur Şan’ın da katıldığı denetimlerde, ilçede faaliyet gösteren Hisar Talebe Yurdun da İçişleri Bakanlığı tarafından alınan Koronavirüs salgını kurallarına uyulmadığı ortaya çıktı.

Duyarlı vatandaşlar tarafından CİMER’e yapılan şikayetten sonra Kaymakamlık idari işlem için Milli Eğitim Müdürlüğü denetimindeki heyetle yurda giderek yerinde inceleme başlattı.

Çilimli Kaymakamlığı’nın yaptığı incelemede yurtta otuza yakın öğrenci bulunduğu tespit edildi. Milli Eğitim müdürlüğü heyetinin incelemesinden sonra tedbirler kapsamındaki yurda öğrenci alınmaması gerekirken 30 yakın öğrencinin yurtta bulunması üzerine idari para cezası kesildiği öğrenildi.

Hisar Talebe Yurdu’ndan yapılan açıklama da ise denetim yapıldığı gün üç dört öğrencinin eşyalarını almak için yurda geldikleri bu esnada idari işlem yapıldığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre yurt yetkilisinin açıklamasını aksine yurtta otuz kadar öğrenci olduğu bunların da dokuz öğrencinin sosyal mesafeyi ihlalden idari para cezası kesilerek uyarıldığı öğrenildi. Yapılan işlemden sonra öğrencilerin yurttan tahliye edilerek ikametlerine gönderildiği öğrenildi.

Yetkililer bu ve benzeri kural ihlallerinin emniyet birimlerine bildirilmelerinin toplum sağlığı açısından ehemmiyetine dikkat çekerek halkı duyarlı olmaya davet etti.

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr