Tüm dünyanın korkulu rüyası olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak kabul edilen Yeni Tip Covid – 19 salgını nedeniyle, Türkiye’de maske açığı ortaya çıkmıştı. Vatandaşların maskelere daha kolay ulaşmaları için yerel yönetimler de maske üretimine başlamıştı.

Düzce’de Gölyaka Belediyesi başta olmak üzere Düzce Belediyesi ve Gümüşova Belediyesi’nin ardından Çilimli Belediyesi de kaymakamlıkla işbirliği içerisinde maske üretimine başladı. İlçe Halk Eğitim Merkezinde gönüllü öğretmen ve usta öğreticiler tarafından üretilen maskelerin, ilçe genelinde vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağı bildirildi. Halk Eğitim Merkezinde günde bin 500 maske üretilmesi hedeflenirken, üretilen maskelerin de ilçe merkezinde dağıtımına başlandığı bilgisi verildi. 

Muhsin Yavuz Destek Veren Her Kese Teşekkür Etti...

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, “Kaymakamlığımızla işbirliği ile Halk Eğitim Merkezimizde gönüllü öğretmenler ve usta öğreticiler tarafından günlük bin 500 adet maske üretimine başlandı. Maskeleri vatandaşlarımıza en kısa zamanda ücretsiz olarak ulaştıracağız. Bu süreçte katkı sunan herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.