Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü kısa sürede dünyaya yayılarak 24 bini aşkın insanın ölümüne yol açtı. Bu nedenle Türkiye’de tedbirler en üst seviyeye çıkartıldı.

Salgının Düzce’ye kadar ulaşmasının ardından, adeta ilçede kırmızı alarm veren Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, kent genelinde olağanüstü hal ilan etti. İlçedeki tüm camiler, okullar, çocuk oyun alanları, taksiler, duraklar yani kısaca halkın toplu bulundukları alanlarda dezenfekte çalışmaları yapan Cumayeri Belediyesi ekipleri Başkan Koloğlu’nun talimatları doğrultusunda bu kez her hafta ilçede kurulan pazaryerinde ilaçlama çalışması yaptı.

Ayrıca Pazar giriş ve çıkışlarında vatandaşların eline dezenfektan sıkan ekipler, ‘Tedbiri elden bırakmayın’ uyarısında bulundu.

“Halkın Sağlığı bizim önceliğimiz” diyen Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu; ‘’İlçemizde her hafta kurulan pazaryerinde, girişlerde vatandaşlara dezenfekte sunuyoruz.

Ekiplerimizde pazaryerinde vatandaşlarımızın sağlığı için dezenfekte işlemine devam ediyor. Biz her türlü tedbirimizi almak zorundayız.” diye konuştu.

Yapılan çalışmalar hem pazaryeri esnafından hem de vatandaşlar tarafından memnuniyet ile karşılandı.