Hafta sonu tatilini fırsat bilen çok sayıda yerli ve yabancı turist, Cumayeri ilçesine bağlı Dokuzdeğirmen köyünde Melen Çayı çevresinde bulunan rafting işletmelerine akın etti.
Özel kıyafetler giyerek Melen Çayı'ndaki 13 kilometrelik parkurda rafting yapan vatandaşlar, doğanın ve suyun tadını çıkardı.



Destek için rafting yaptılar

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, temmuz ayında yaşanan sel felaketinde tesisleri zarar gören rafting işletmecilerine destek olmak amacıyla rafting yaptı.

“Tesisler ciddi anlamda zarar gördü”

Sel afeti nedeniyle rafting işletmelerinin ciddi zararlar gördüğünü hatırlatan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır şu ifadelerde bulundu:

“Huzurlarınızda Nevşehir milletvekilimiz var ve oda özellikle turizme destek amaçlı geldi. Raftingi bundan 17-18 yıl önce ben başlatmıştım. O zamanda meclisteydim bu gün tekrar nasip oldu.  Tesisler ciddi anlamda zarar gördü. Bizim Birol kardeşimiz bu işletmelerin içinde en fazla zarar görenlerden bir tanesi. 100 yılda bir olan sel belki. Ciddi anlamda zarar gördük keşke can kaybı olmasaydı. Can yerine gelmiyor. Allah yakınlarına sabır versin. Yaralar sarılıyor görüyorsunuz eskisinden daha güzel belki de Allah’ın bir lütfu.”



“Tüm tesislerimizle hizmetinizdeyiz”


Birçok rafting alanı gördüğünü fakat en güzelinin Düzce’de olduğunu belirten Çakır konuşmasına şöyle devam etti:

“Ağustos sonunda eylül başında Melen Çayı’nda böyle su olması debisi güzel ve öyle güzel parkurlar oluşmuş ki. Benim Türkiye’de başka rafting alanlarını da görme imkanım oldu. Burada mikro milliyetçilik yapıyor değilim. Ben böyle parkura rastlamadım. Bizi izleyenler bu spora ilgi duyanlar Melen Çayı’na rafting yapmaya davet ediyoruz. Tüm tesislerimizle hizmetinizdeyiz. İnanın dünyanın en keyifli işi stres atmanın yolu Melen Çayı’nda rafting yapmaktan geçiyor. Ben herkesi davet ediyorum.”



"Sel felaketinden sonra çok yoğun bir taleple karşılaştık"


Rafting İl Temsilcisi Birol Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesislerde yoğunluk yaşadıklarını ve Melen Çayı'nın yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez adresi olduğunu söyledi.
Tepe, parkurun eğlenceli hale geldiğini belirterek, "Şu an Melen Çayı'nda tarih yazıyoruz. Yaşadığımız sel felaketinden sonra çok yoğun bir taleple karşılaştık. Bürokratından maceraseverine kadar herkes buraya geliyor, yerli ve yabancı turistlerin de katılımıyla burada tarih yazıyoruz." diye konuştu.



"Ağustos ayında rafting yapılmaz" algısını kırdıklarını anlatan Tepe, "Geçen yıllarda ağustos ayında kesinlikle rafting yapılmıyorken sel felaketinin ardından nehir yatakları daraldı ve Melen Çayı keyifli bir hal aldı. Artık haziran-temmuz ve ağustos aylarında da rafting yapacağımız bir parkur oluştu. Tüm maceraseverler ve rafting severler için muhteşem bir seçenek haline geldik." ifadelerini kullandı.