Tüm dünyada küresel bir kriz haline gelen ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak kabul edilen Koronavirüs Salgını tehdidi sürmeye devam ederken, Türkiye’de de mücadele çalışmaları artarak sürüyor.

Salgın nedeniyle, birçok işyeri gibi, pazaryerleri de geçici süre kapatılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin normalleşme sürecine kademeli olarak girileceğini açıklamasının ardından, ilk adımlar da atılmaya başlandı.

Uzun süredir kapalı olan pazaryerleri, normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte tekrar halkın hizmetine açıldı. Bu kapsamda tekrar hizmet vermeye başlayan Cumayeri Kapalı Pazaryeri ise, sadece meyve ve sebze satıcılarına açıldı. Pazaryerinin açılması ile birlikte, vatandaşlar da Pazar yerine akın etti.

Pazaryeri girişine dezenfektan tüneli

Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu’nun talimatı ile pazaryeri girişine dezenfektan tüneli koyularak, vatandaşların girişleri buradan sağlandı. Kurulan tezgâhlara sosyal mesafe kuralına uymak şartı ile izin verildi.

Zabıta ekipleri ile birlikte pazaryerini denetleyen Başkan Koloğlu; ‘’Esnaf ve vatandaşların maske takma zorunluluğunu ve sosyal mesafeye uymaları gerektiğini hatırlatarak hayırlı işler dileklerinde bulundu. Bu hafta sadece sebze ve meyve tarafı faaliyette olacak, haftaya ise giyim tarafı hizmete girecek.” diye konuştu.