Cumayeri’nde örnek sosyal proje… Cumayeri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen ‘Kantin Kuponu Projesi’ ile ihtiyaç sahibi ailelerin ilköğretim çağındaki çocukları, okul kantinlerinden ücretsiz yararlanıyor.
 



Proje kapsamında Cumayeri’nde alan taraması yapan İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 4 ilköğretim okulunda eğitim-öğretim gören 50 öğrencinin ailesinin vakıfta kaydı olduğunu tespit etti. Kantinden yiyecek ve içeceği para vermeden almaları için belirlenen çocukların ailelerine aylık kantin kuponları verildi. Aileler, okula giden çocuklarına her gün 1 tane kupon vererek kantinde para vermeden kupon ile ihtiyaçlarını karşılayabilmesini sağlıyor.
 


Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın koordinasyonunda uygulamaya geçen “Kantin Kuponu Projesi” ile ilk ve ortaokul öğrencilerinin okullaşma oranı ve okula devamlılığının arttırılması, beslenme yetersizliği nedeniyle öğrenme güçlüğünün asgari düzeye indirilmesi, gelişmekte olan çocuklara düzenli beslenme alışkanlığı kazandırılması, hanelerin gelir dağılımındaki farklılıklar nedeniyle ortaya çıkan beslenme düzensizliklerinin ortadan kaldırılması ve çocukların okula mutlu gelmelerini sağlamak amaçlanıyor.