Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Öncü TV’de cuma akşamları ekranlara gelen Kitabın Ortasından programında hayata geçirmek istediği projeler ve geçtiğimiz haziran ayında patlak veren balon ihale iddiası ve sonrasında başlatılan soruşturma hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“İttifak ruhuna uygun bir proje oldu”

Mesire alanları ile ilgili iki projeleri olduğunu söyleyen Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Mesire alanları ile ilgili iki tane projemiz var. Bir tanesi hemen Dokuzlar’a girerken bu Tuzakkıran dediğimiz Cumayeri’ni tepeden gören bir alanımız var, bir tanesi de hemen Cumayeri’ne girdiğimizde mezarlığın arka tarafından kalan bir proje. Girişteki projemizin adı, Millet Bahçesi Mesire Alanı Projesi. Yaklaşık 40 dönüm üzerinde, spor tesislerinin spor alanlarının özellikle orada sadece bayanlara yönelik bir tane spor tesisi yapıyoruz. Haremlik-selamlık demeyelim de bence kadınların şöyle bir özgürlüğü olmalı. Şimdi bir tane spor tesisimiz var, orada hem erkekler hem kadınlar, karışık bir şekilde spor yapma gibi bir imkân var. Bu zaten sağlanmış durumda. Ancak özellikle erkeklerin içerisine girmek istemeyen, sadece kadınlar arasında spor yapmak isteyen kadınlarımız da var. Cumayeri’nde gerçekten kadınlar spora tutkun. Bu hanımlarımıza basketbol ve voleybolda oynayabilecekleri bir spor tesisi yapıyoruz. Aynı zamanda bu spor tesisimizin içerisine bir kapalı yüzme havuzu yapıyoruz. Bunun dışında ayrıca bir tane daha yarı olimpik yüzme havuzu yapacağız. Orası da karışık olacak. Spor Bakanımızın buraya gelmesiyle Gençlik Merkezi ile ilgili bir söz aldık. Bununla alakalı parasal kaynaklarda netleşti. Sadece Milli Eğitime ait olan bir yer vardı, bu yerin Milli Eğitim’den alınıp belediyeye tahsisiyle alakalı bir çalışma vardı. Bunu da önceki valimiz imzalayıp onayladı, gönderdi. Şu an Bakanlıkta onu bekliyoruz. Mesire alanlarımızdan biri de Hilaltepe Mesire Alanı. Burası biraz anlamlı, ittifak ruhuna uygun yaptığımız bir proje.”

“Talihsiz bir olay”

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in Kadın Milli Voleybol takımının kıyafetleriyle ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşım sonrasında sevk edildiği disiplin kurulu tarafından MHP'den ihraç edilmesi konusunda ise Koloğlu, şunları kaydetti:

“Şimdi Birol Başkanımız sevdiğimiz bir ağabeyimiz, kardeşimiz. Biz daha önce aynı partide siyaset de yaptık. Talihsiz bir olay diye düşünüyorum. Yani bu olayı yargılamak, olayın içerisine girip ‘Şu haklıydı, bu haklıydı’ demek gibi bir isteğim yok. Talihsiz olduğunu düşünüyorum ama sonuç itibariyle genel merkezimizin kararı bu yöndedir ve doğrudur diyeceğiz.”

“İyi yönleri de var, kötü yönleri de var”

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın “Devletin imkanları konusunda 2004 -2009 dönemi mi yoksa 2019 - 2024 dönemimi daha keyifli?” sorusuna Koloğlu şu cevabı verdi:

“Şöyle iyi yönleri de var, kötü yönleri de var. İyi yönleri şöyle; elbette o zaman ki AK Parti ile bugünkü AK Parti arasında da mutlaka belli değişimler oldu. O günlerin imkanı daha farklıydı ve ciddi çalışmalar yapılıyordu o dönemde. Ancak tecrübemizle, Cumhur İttifakı’na mensup bir belediye başkanı olarak aynı hizmetleri bugün de alıyoruz. Zorlandığımız yerler oluyor mu, elbette oluyor. Dünle bugün arasında bir kıyaslama yapacak olduğumuz zaman, dün karşımıza herhangi bir olumsuzluk çıktığı zaman, nasıl çözeceğiz bu sorunu diye düşünürken, bugün karşımıza bir sorun çıkıyor, arkadaşlara diyorum hiç merak etmeyin bu çözülebilir, çözüm yolları nelerdir diye düşünüyoruz ve çözüyoruz.”

RGGGG

“Bu işin üstüne gitmemiş olsaydık bu sefer görevi suiistimal suçu işlemiş olurduk”

Bir önceki Belediye Başkanı AK Partili Recep Tuna döneminde yapılan altyapı ihalesi sonucu 1 milyon 352 bin lira ödeme yapılan firmanın hiçbir çalışma yapmadığının ortaya çıkması üzerine Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz haziran ayında aralarında eski Başkan Recep Tuna ve kardeşi Sebahattin Tuna ile yine kamuoyunun yakından tanıdığı bazı isimler ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağırmıştı. Balon ihale iddiası ve başlatılan soruşturma hakkında görüşü sorulan Koloğlu, intikam gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“İlk önce neden girdiğimizden bahsetmek istiyorum, şimdi bizim belediye personelimizden bir kısmı seçilmemizden 3 – 4 ay sonra bize geldiler. “Biz bir dönem, 3 – 4 ay boyunca bilmediğimiz X firmasında sigortalı olarak görünüyoruz. Ondan önce belediye taşeron firmasında çalıştığımız için oraya geçişte bize bir şey imzalattırdılar, dolayısıyla biz o noktada tazminat olarak bir hak kaybına uğradık. Bu durum nedir?” diyerek bize geldiler. Hatta birkaç kişi geldi. Biz de konuyu araştırdık, inceledik. Baktık, böyle bir mesele var. Fakat işin garip tarafı şu, dosya kapatılmamış. İhale yapılmış, ihaleyle ilgili işlemler tamamlanmamış yani kesin kabul yapılmamış. Kesin kabul yapılmamış işlerde dosya hala açık durumdadır. Devlette süreklilik esastır. Biz göreve gelmişiz ve bu dosyanın açık olduğunu görmüşüz, biz eğer bunun açık olduğunu görmeden herhangi bir işlem yapmasaydık görevi ihmal etmiş olurduk ve görevi ihmal suçu işlemiş olurduk. Ancak dosyanın açık olduğunu görmemize rağmen yine bu işin üstüne gitmemiş olsaydık bu sefer görevi suiistimal suçu işlemiş olurduk.”

 “Gerçekten Cumayeri Belediyesi’nin haksız yere alınmış olan bir parası var”

“Biz hukukçularımızla olayı değerlendirdik.” diyen Koloğlu, şöyle devam etti: “Baktık burada gerçekten Cumayeri Belediyesi’nin haksız yere alınmış olan bir parası var. Amacımız herhangi bir kişiyi, herhangi bir siyasetçiyi suçlamak gibi bir niyetimiz yok. Bizim temel amacımız haksız yere alınan bu paranın tekrar yerine koyulması. Ortada şöyle bir gerçek var ki bir ihale yapılmış ve hiçbir iş yapılmadan bu para ödenmiş. Bizim intikam gibi bir niyetimiz yok. Eminim Türk adaleti gereken şeyi yapacaktır.”

“Firma Cumayeri’ne hiç gelmemiş”

Ünsal’ın “Olayda kusur mu yoksa kasıt mı var?” sorusu üzerine Koloğlu, bu konuda yorum yapmak istemediğini belirtirken, “Hiç mi bir şey yapılmamış?” sorusuna ise firmanın Cumayeri’ne hiç gelmediğini söyledi.

“En hayırlı proje bu”

Düzce ve ilçelerini vahşi depolamadan kurtaracak Hecinler’de yapımı süren geri dönüşüm özellikle katı atık fabrikası hakkında da konuşan Koloğlu, doğayı kirletmek istemediklerini ve bu projenin Düzce için hayırlı bir proje olduğunu söyledi. Cumayeri Belediye Başkanı Koloğlu sözlerinde şu ifadeleri kullandı:

“Sonuç olarak burada bir enerji üretilecek, çöplerden kalan gübre olacak. Düzce için ben çok hayırlı olacağını düşünüyorum. En hayırlı proje bu.”

“Bu bir Türkiye Projesi”

Cumayeri’nde yapımı devam eden ve tamamlandığında ilçeye büyük katkılar sağlayacak motor sporları pistindeki son durumu paylaşan Başkan Koloğlu, Türkiye halkının hız tutkusunu hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Birinci bu bir Cumayeri projesi değil. Bir Türkiye projesi. İnsanlarımızda bir hız tutkusu var, bu hız tutkusunu trafiğe açık alanlarda gösteriyorlar. Bunu trafiğe açık alanlarda değil, Cumayeri’ndeki pist gibi alanlarda yapılması gerekiyor. Bu ne fayda sağlayacak? Birincisi, Türkiye’de ki en büyük pist olacak. İkincisi, 14 metre genişliğinde olacak bu pist, dolayısıyla sadece motor sporları değil, otomobil sporları da yapılacak. Üçüncüsü, araçların teknik servislerinin bulunduğu alanda ciddi bir asfaltlanmış bir boş alan olacak. Bu alanlar yarışların olmadığı zamanda drift alanı olarak kullanılacak. Yaklaşık 100 milyonluk bir proje.”

HABER: C. ÜSTÜNER

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr