İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Düzce ve ilçelerinde koronavirüs tedbirleri denetimleri devam ediyor. Bu kapsamda Cumayeri’nde gerçekleştirilen maske denetimine Cumayeri Kaymakamı Haluk Çakmak, Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu ve ilgili idari amirler katıldı. Ziyaret ettikleri işletmelerde esnaf ve vatandaşlardan maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmesini isteyen Cumayeri protokolü, bu kuralların halk sağlığı için olduğunu belirtti.

Kaymakam ve Belediye Başkanı ile bir araya gelen Cumayeri esnafı da genel olarak kurallara uyduklarını ifade ederek, kurallara uymayan müşteriler olduğunda gerekli uyarıları yaparak maske temin ettiklerini söyledi.

Denetimler sonunda açıklama yapan Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu; "İlçemizde maske denetimi yaptık. Sokak sokak, cadde cadde ekip arkadaşlarımız denetimlerine devam ediyor. Tüm vatandaşlarımıza kendi sağlığı için mesafe ve maske kurallarına uymasını dile getirdik. Cumayeri’mizde maske mesafe kurallarına genel olarak uyulduğunu gördük. Son günlerde genel olarak Türkiye’de artış var. Okulların açılacağı da planlanarak denetimleri arttıracağız. Kurallara uyan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.

HABER: C.ÜSTÜNER