Düzce’de 31 Mart Yerel Seçimleri sonucunda başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazanan bazı belediye başkanları tepki çeken icraatlara imza atıyor. Cumayeri’nde geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı yapan ve bu kez MHP’den girdiği seçimi kazanan Mustafa Koloğlu, göreve gelir gelmez belediyenin farklı birimlerinde çalışan 8 işçiyi kapının önüne koydu. Uzun yıllardır belediyede çalışan Özkan Üstünel, Ahmet Tuna, Ahmet Sezgin, Ömer Tutkunoğlu, Nihat Hartlı, Ünal Dal, Mustafa Taşçeşme ve Arif Türedi, performans düşüklüğü sebep gösterilerek 19 Nisan Cuma günü işten çıkarıldı.

Başkan Koloğlu imzasıyla kendilerine tebliğ edilen yazıda yazılan gerekçenin bahane olduğunu belirten kovulan işçiler, bu hamlenin altında AK Parti’ye ve eski Başkan Recep Tuna’ya verdikleri destek olduğunu savundu.



“Siyasi görüşümüz yüzünden oldu”

“AK Partili Belediye Başkan Adayı Recep Tuna’yı desteklediğimiz için bugün işten atıldık.” diyen işçiler “Beş yıl önce Recep Tuna göreve geldiğinde bırakın işçi çıkarmayı kimsenin yerini bile değiştirmemişti’ diyerek isyanlarını dile getirdi.

“Performans düşüklüğü dışında bir sebep gösteremediler”

Öncü Haber ekibine konuşan işten çıkarılan isimlerden Özkan Üstünel 10 senedir belediyede çalıştığının altını çizerek, “Yeni evliyim. Bu sebeple 15-20 milyar lira borcum var. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Performans düşüklüğü dışında bir sebep gösteremediler. İmzamı atmadım.’ dedi.



‘Eski Başkan değil çıkarmak yerimizi bile değiştirmedi’

Eski Belediye Başkanı Recep Tuna’nın kardeşi olan ancak Başkan Tuna’dan da önce belediyede çalışmaya başlayan Ahmet Tuna da “9 senedir aynı işi yapıyorum. Bugün ‘performans düşük’ denilerek işten çıkarıldım. Recep Tuna başkan olduğunda kimseyi işten çıkarmadı hatta kimsenin yerini bile değiştirmedi.’ diye konuştu.  



‘AK Parti’yi ve Recep Tuna’yı desteklediğimiz için çıkarıldık’

Aynı sebeple işten çıkarıldığını ileri süren bir diğer işçi Ömer Tutkunoğlu ise ‘2002 yılından beri AK Parti teşkilat üyesiyim. Onun öncesinde gençlik kollarında görev aldım. Davamız gereği AK Parti’den kim aday olduysa onu destekledik. Bu seçimde de Recep Tuna’yı desteklediğimiz için işten çıkarıldık’ şeklinde konuştu.



‘Şahsi bir husumet mi besliyor?’

Göreve yeni gelmesi göz önüne alındığında çalışanların performanslarını birkaç günde nasıl analiz ettiği merak konusu olan Koloğlu’nun diğer başkanlar gibi görev yeri değişikliği yerine işten atma yoluna gitmesi ‘Şahsi bir husumet mi besliyor?’ sorusunu akıllara getirdi.  Cumhur İttifakı’nın ortağı olan MHP’den girdiği seçimi kazanan Koloğlu’ndan işten atılma konusunda açıklama bekleniyor.

Haber: S.ÜNSAL