Düzce Üniversitesi Meraklılar Topluluğu ile Genç MÜSİAD, Genç Girişimciler Kurulu ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın iş birlikteliğinde Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Düzce Teknoloji Zirvesi’nin 3. gününde 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü konuşmacı olarak kürsüye çıktı.  

“Yüksek kar etmenin tek yolu ileri teknoloji üretmek”
Başkan Özlü, “Dijital Dönüşüm” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Dijital dönüşümü, yüksek katma değer, yüksek karlılık şeklinde tanımlayan Dr. Faruk Özlü, günümüzde yüksek kar etmenin tek yolunun ileri teknoloji üretmekten geçtiğinin altını çizdi. Ülkemizin ihracatı içerisinde ileri teknoloji ürünleri payının yüzde 4 olduğunu belirten Özlü, Avrupa Birliği’nde bu oranının yüzde 20, Güney Kore’de yüzde 27, Çin’de yüzde 30 olduğuna dikkat çekerek, ithalat ve ihracat arasındaki dengeyi ileri teknoloji ürünleri üreterek sağlayabileceğimizi belirtti.


“Türkiye’nin Dijital Dönüşümü Yol Haritası’nı oluşturduk”
Dijital dönüşüm pazarının önümüzdeki 10 yılda 100 trilyon dolar olacağını dile getiren Özlü, ülkemizin de bu pazardan 1 trilyon dolar gelir elde edebileceğini ifade etti. Bilimle teknoloji, teknoloji ile sanayi arasında güçlü iş birliğinin önemini vurgulayan Özlü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde, Türkiye’nin Dijital Dönüşümü Yol Haritası’nı oluşturduklarını söyledi. Bu yol haritasının 6 bileşenden oluştuğunu dillendiren Başkan Dr. Faruk Özlü, bu bileşenleri “Nitelikli İş Gücü, Teknoloji, Alt Yapı, Üreticiler, Kullanıcılar ve İyi Yönetişim” başlıkları olarak sıraladı.
Türkiye’nin dijital dönüşümde geç kalmaması gerektiğine işaret eden Özlü, konuşmasının son bölümünde Düzce Üniversitesi öğrencilerinin sorularını yanıtladı.