15 Temmuz'da vatanı ve milleti bölmek isteyen hain Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ne Türk milleti fırsat vermedi. Aziz milletin ve kahraman güvenlik güçlerinin gösterdiği onurlu duruşun hainleri yenilgiye uğratmasının ve demokrasi zaferinin üçüncü yıl dönümü nedeniyle birçok kesimden mesajlar yayımlandı.
 


‘Bu ihaneti asla unutmayacağız, unutturmayacağız’

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı 15 Temmuz Darbe Girşiminin yıl dönümünde yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Demokrasimiz vatan ve bağımsızlık aşkıyla, tarihe altın harflerle nakşedilen destansı mücadelenin anma günü olan " Demokrasi ve Milli Birlik Günü "nün yıldönümünü milletçe, birlik ve berberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Millet iradesine kasteden, özgürlüğümüze kasteden, 15 Temmuz akşamı milletimizin kendisini koruması için emanet ettiği silahı, tankı milletimize doğrultan, kendi meclisini, emniyet binalarını bombalayan, kendi vatandaşına kurşun atan,  kendi milletine ihanet eden hainleri ve onların işbirlikçilerini bir kez daha lanetliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün Yıldönümünde, demokrasimiz  vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."



 Bir milletin zaferi: 15 Temmuz

Düzce Belediye Başkanı ve 65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan Hain Darbe Girişiminin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü yakın tarihin en uzun ve karanlık gecesi olarak nitelediği darbe girişiminin aziz Türk milletinin kararlı duruşu ile püskürtüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızan bir grup hainin kendi vatandaşlarına silah doğrulttuğu, yeni Türkiye'nin hızlı yükselişini kabullenemeyenlerin hezeyanla yaptığı bu ihanet, alnı öpülesi milletimizin feraseti ile tarihin derinliklerine gömülmüştür. Hain kurşunları ile şehadet şerbetini içen 248 vatandaşımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazi olan 2 bin 196 vatandaşımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Böyle bir ihanetin bir daha yaşanmaması temennisiyle tüm vatandaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum." 



Rektörlük'ten 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü ise mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Devletimizin varlığını, milletimizin birliğini, beraberliğini ve egemenliğini hedef alarak demokrasimize kast eden 15 Temmuz hain darbe girişimi, Ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “tabanı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanetten kaynaklanan bir örgüt” şeklinde tanımladığı, devlet kurumları içerisinde bulunan bir grup FETÖ/PDY mensubu teröristler ve onların işbirlikçileri; halkımızın iradesine, Ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanına, Meclisimize ve Hükümetimize karşı menfur, haince ve alçakça bir darbe girişimine kalkışmışlardır. Bu ihanet şebekesi tarafından, Türk Milletinin uçaklarından, helikopterlerinden ve tanklarından halkımızın ve emniyet güçlerimizin üzerine pervasızca ateş açılmış, yüzlerce vatan evladımız şehit olmuş, binlerce insanımız ise yaralanmıştır. Geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında da olağanüstü bir mücadele örneği gösteren, canı pahasına tankların ve silahların önüne siper olan Milletimiz, emniyet güçlerimiz ve vatansever askerlerimiz ile birlikte, bu hain kalkışmayı başarıyla püskürterek yeni bir milli mücadele ve demokrasi destanı yazmıştır. Vatanımızın ve milletimizin bekası için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor; FETÖ/PDY ve tüm terör örgütlerinin her türlü faaliyetlerine karşı mücadele veren bir Üniversite olarak, demokrasimize her zaman sahip çıkacağımızı bir kez daha yüksek sesle vurguluyoruz."



"Türkiye Cumhuriyeti en zor demokrasi sınavlarından birini büyük başarıyla vermiştir"

Düzce Barosu Başkanı Av. Azade Ay ise mesajında şunları kaydetti:

"15 Temmuz 2016 günü Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve milleti ile birlikte tarihinin en zor demokrasi sınavlarından birini büyük başarıyla vermiştir. Yaşanan hain darbe girişimi, hukuka ve demokrasimize karşı yapılmış kanlı bir terör saldırısı olarak tarihe geçmiş, aynı zamanda bu teşebbüsün Türk halkı tarafından sağduyu ve dirayetle bertaraf edilmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve atalarımız tarafından emanet edilen vatanımıza her şartta sahip çıkacağımızı tüm dünyaya göstermiştir. O günden bu yana her platformda tekrar ettiğimiz üzere, darbe girişiminin iç ve dış iş birlikçileri en ağır cezayı hak etmektedirler. Bu teşebbüsün tüm sorumlularının hiçbir ayrım yapılmaksızın hukuk sınırları içerisinde yargılanması gerektiği biz hukukçular tarafından defaten dile getirilmiştir. Hukukun üstünlüğü ilkesi ile hareket edecek olan Türk yargısı ve yüksek mahkemeleri tarafından, geçmiş dönemlerdeki kumpas davalarından da ders çıkartılarak, yargılamaların nihayete erdirilmesinin sağlanması en büyük temennimizdir. Yıl dönümü vesilesi ile hain darbe girişimini Düzce Barosu olarak bir kez daha şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."
 


"Bu direniş milli kimliğimizin birlik duygumuzun en önemli göstergesidir"

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, “Darbelerden çok çeken ve bir daha böyle bir deneyimi yaşamak istemeyen milletimiz, büyük bir sağduyu ve kararlılıkla göstererek 15 Temmuz 2016’daki girişimi engellemiş, bayrağına, iradesine, demokrasisine sahip çıkmıştır." ifadesiyle başladığı mesajını şöyle sürdürdü: "Bu direniş milli kimliğimizin birlik duygumuzun en önemli göstergesidir. Bu tür girişimlere ve terör örgütü yapılanmalarına karşı daha güçlü ve daha kararlı hareket eden yüce milletimiz, vatanperverliğini dünyaya örnek olacak şekilde sergilemiştir. Yüce milletimiz bu azim ve kararlılığı ile milli birliğine, beraberliğine ve değerlerine özenle, dikkatle içten sahip çıkmıştır. Temel hak ve özgürlerimizi, bizi biz yapan değerleri elimizden almayı amaçlayan bu girişim, bayrağımıza, ezanımıza, devlet kurumlarımıza, meclisimize ve dolayısıyla millet iradesine yapılmıştır. Bu teşebbüse karşı kahramanca mücadele gösteren halkımız ülkesini savunmuş ve canı pahasına iradesine sahip çıkmış, Türk halkı onurlu duruşunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu vesileyle demokrasiye sahip çıkan, egemenliğini korumak için canını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Allah’tan bir daha bu asil millete böyle kara bir gece yaşatmamasını diliyorum."



Tıpkı Çanakkale, Dumlupınar ve Kut’ül Ammare’de ki gibi…

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı. AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, mesajında; '15 Temmuz darbe girişiminde milletimiz tıpkı Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da, ülkemizi bölmek, yok etmek ve istikbalini söndürmek isteyenlere verdiği büyük cesaret ve birlik mesajını yine göstermiştir. Türk demokrasi tarihinin en önemli günleri arasında yer alan ve ülkemizin birlik ve beraberliğini perçinlenerek devletimizin bütünlüğüne kasteden hainlere karşı milletimizin basiret, feraset ve cesaretiyle kurtulduğu gün olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günümüz kutlu olsun' ifadelerine yer verdi.



‘Yapılan darbe girişimini kesin bir dille lanetliyorum’

CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıl dönümünde yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz 2016 gecesi, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere devletimizin bütün kurumlarına sızmış olan FETÖ mensuplarınca yapılan darbe girişiminin yıldönümünde bu girişimi yapanları ve buna fırsat hazırlayan herkesi bir kez daha açık ve kesin bir dille lanetliyor, darbeye karşı direnişte canını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.”