Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen ve son dönemin en önemli salon etkinlikleri arasında yer alan "Türkiye Vizyon Konferansları" bu hafta da Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün bizzat ilgilendiği konferanslarda, Türkiye'nin tarihi, kültürü ve son döneme ilişkin gündem konuları üzerine bilgiler aktarılırken bu haftanın konuğu Gazeteci, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Abdülkadir Selvi, Düzcelilerle buluşacak.

17 Ocak Cuma günü saat 18:30'da Kültür Merkezinde düzenlenecek ücretsiz konferansa katılmak isteyen vatandaşlar Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne 0(380) 523 43 22 numaralı hattan ulaşarak bilgi alabilir.

Abdülkadir Selvi kimdir?

Abdülkadir Selvi, 1964 yılında Sivas, Yıldızeli'nde doğmuştur. İlkokul ve lise yıllarını Sivas'ta geçirdi. Gazi Üniversitesi Metalurji Bölümü'nde okuduğu yıllarda birçok dergi ve gazetede editörlük yaptı.

Selvi, Yeni Nesil ve Yeni Asya gazetelerinde çalıştı, daha sonra 1992 ve 2000'li yıllarda yayın yapmış olan İstanbul merkezli HBB TV'de muhabir ve haber müdürü olarak görev yaptı. HBB TV'de 'Politika Gündemi' isimli programı hazırlayarak sundu. Ardından TGRT'de Ankara Haber Müdürlüğü görevini yaparken, 2001 yılında Yeni Şafak Gazetesi'nde Haber Müdürlüğü görevini yürüttü ve Ankara Temsilciği yaptı. Abdülkadir Selvi, Erhan Seven ile birlikte Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlatan "İşkence Koğuşlarından Siyaset Meydanına: Alperen" adlı kitabın yazarlığını yaptı. 3 Nisan 2016 yılından bu yana Hürriyet Gazetesinde Köşe Yazarlığı yapan Selvi, evli ve 3 çocuk babası.

Kitapları:

2009 "İşkence Koğuşlarından Siyaset Meydanına: Alperen" (Erhan Seven ile birlikte)

2010 İçimizdeki Gladio ile Yüzleşmek

2011 Ateşten Yıllar: Siyasette Said Nursi Tartışması