Bundan 21 yıl önce, 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de 7,4 büyüklüğünde meydana gelen ve 45 saniye süren Marmara Depremi, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova ile civar il ve ilçelerde büyük yıkıma yol açtı. 20 Yüzyılın en büyük felaketleri arasında gösterilen 17 Ağustos Marmara depreminde binlerce kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi yaralanmış ve binlerce kişi de evsiz kalmıştı.

“Asla unutmayacağız”

Öncü Haber ekibi, Marmara depreminin 21. Yıl dönümü nedeniyle Düzceli vatandaşlara mikrofon uzatarak görüşlerini aldı. Düzceli vatandaşlar, 1999 yılında gerçekleşen deprem felaketinin acısının hala taze olduğunu söyleyerek, “Marmara Depremi, bizim asla unutmayacağımız, hatırımızdan çıkmayacak çok büyük acılar bıraktı bize.  Yıldönümünde bütün ölmüşlerimize rahmet, sağ çıkanlarımıza, kazazedelerimize de sağlık ve afiyet diliyorum. Allah bir daha bu acıyı bize göstermesin” dediler.

“Allah bize aynı acıları yaşatmasın”

“17 Ağustos Marmara Depremi’nin benzerini Allah bize bir daha yaşatmasın” diyen vatandaşlar,  Yarın Marmara depreminin yıldönümü. Ölmüşlerimize Allah’tan rahmet, kalanlara sağlık diliyorum. Allah bir daha bize böyle büyük acılar yaşatmasın.  Devletimizin büyük bir deprem ihtimaline karşı gerekli tedbirleri aldığını düşünüyorum. Biz bunu Düzce’den yaşadık. İnşallah bir daha yaşamayız. Karşıdan duymayla görmeyle olmuyor. Allah yaşatmasın.  Ülke olarak gerekli hazırlıklar yapılıyor. Milletimizin kendi tedbiri, ne de alması gerekiyor. Deprem ne olursa olsun felakettir. Ne kadar tedbir alırsak alalım bu bir afettir” ifadelerini kullandılar.

“Çok Büyük Acılar Yaşadık”

Depremde çok büyük acıların yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar, “Allah bize o gün yaşanan acılar gibilerini tekrar göstermesin. Ne diyelim çok büyük, acı bir olaydı. Birçok yeri etkiledi. Bugüne bakacak olursak da devletimiz yine şükürler olsun tedbir alma konusunda yine de iyi” diye konuştular.

“Deprem ile ilgili gerekli tedbirler alınmıyor”

Yaşanan Marmara ve Düzce depreminde Türkiye’nin büyük acılar çektiğini, ancak buna rağmen Türkiye’de depremler ile ilgili yeterli tedbirlerin alınmadığını öne süren vatandaşlar, “Zor günler geçirdik. Birçok insanı etkiledi bu büyük olay. Allah tekrar böylesi bir felaketle bizi karşı karşıya getirmesin inşallah. Gerekli tedbirler alınıyor mu noktasında ise herkes kaderini bekliyor.  B tedbir falan yok. İstanbul’da büyük bir deprem bekleniyor. Benim bir kızım da orada yaşıyor. Gelse gelemez işi gücü her şeyi orada.  Herkes kaderini bekliyor” şeklinde konuştular.

HABER: Savaş ARI