Türkiye’deki koronavirüs vaka hızında yaşanan düşüşle birlikte 1 Haziran’da başlayan normalleşme sürecini ‘Normal hayat’ olarak görenler nedeniyle salgın bitmek bilmiyor. Daha önce günlük 1-2 vakanın kayıtlara geçtiği Düzce’de son günlerde dikkat çekici bir artış yaşanmaya başladı.

Kontrollü normal hayatı yanlış değerlendirenlerin rehavet ve dikkatsizliği sonucu Düzce’deki günlük vaka sayısı 10’a yükseldi.

Geçtiğimiz Cuma günü 550 olan vaka sayısı 12 Temmuz Pazar günü 570’e tırmandı.

Koronavirüslü hasta sayısının 2 günde 20 kişi artması Düzce’de esen rehavet havasını gözler önüne sererken, yanlış maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına uyulmaması salgınla mücadeleyi olumsuz etkiliyor.

Şuan itibari ile vaka sayısının 570 olduğu öğrenilirken, iyileşen sayısının 450, yoğun bakımda yatan hasta sayısının da 2’den 1’e düştüğü belirtildi.

Piknik yapmak için hafta sonu ören yerleri ile Akçakoca sahillerine akın edenlerin, bu artışta etkili olduğu tahmin ediliyor.

Düzceli yetkililer, salgının önüne geçilmesi için, vatandaşların maske ve sosyal mesafe kurallarının yanı sıra alınan tüm tedbir ve kurallara uymasını istiyor.