Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ağustos ayında sokak hayvanlarının saldırısı sonucu 44 vatandaşın sağlık kuruluşlarına başvurduğun bildirdi. Düzce’de meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 44 adet ısırık vakası için köpek ve kedilerin 10 gün müşahede altına alındığını bildiren müdürlük, müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmediğini açıkladı.

Hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği kaydedilen açıklamada, hayvanların tanımlanması çalışmalarına ilişkin şu bilgilere ver verildi:

“İlimizdeki 466 adet büyükbaş ve 171 adet küçükbaş hayvana kulak küpesi takılmıştır. İlimizden diğer illere Veteriner Sağlık Raporu ile 1467 adet büyükbaş hayvan, 617 adet küçükbaş hayvan, 5.024.772 adet kanatlı sevki yapılmıştır. İlimizden diğer illere 1.290 kg karkas et, 6944 kg sakatat, 500 kg hayvansal yağ sevki yapılmıştır. İlimizde mevcut 3 kesimhanede kesimi gerçekleştirilen 116 adet büyükbaş hayvanın kesim öncesi ve kesim sonrası muayeneleri yapılarak 34.522 kg sağlıklı etin tüketime sunulması sağlanmıştır.”

Merkezde günde 15 köpek kısırlaştırılıyor

Öte yandan Düzce Belediyesi, bünyesindeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevi’nde yüzlerce sokak hayvanı tedavi görmeye ve rehabilite edilmeye devam ediyor. Belediyeden yapılan açıklamada, merkezde günde 15 köpeğin kısırlaştırıldığı ve hayvan severlerin  sahiplenme taleplerinin karşılandığı aktarıldı.

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr