Tarım ve Orman Bakanlığı'nca uygulanan "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında bu yıl da Düzce'deki göl ve göletler balıklandırıldı. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nden temin edilerek getirilen toplam 50 bin adet yavru sazan balığı Düzce Merkez ve Kaynaşlı ilçesinde bulunan bakanlığın uygun bulduğu 4 göl ve gölete bırakıldı.



11 yılda 365 bin balık yavrusu bırakıldı

Konuya ilişkin Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Düzce'deki su kaynaklarına 2008-2019 yılları arasında 365 bin adet sazan yavrusu bırakıldığı aktarıldı.

+

Yapılan çalışma ile göl ve göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının göl ve göletlerden istifade etmesinin hedeflendiği vurgulanan açıklamada, balıklandırma faaliyetinin yöre halkı tarafından da ilgi ve memnuniyetle karşılandığı aktarıldı.



"Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür"

Açıklamada, İl Tarım ve Orman Müdürü V. Necdet Çiçek'in bilgilendirmeleri de yer aldı.



Çiçek, "Su ürünleri stoklarını arttırmak amacıyla bakanlığımızca yürütülen balıklandırma programı kapsamında müdürlüğümüzce her yıl ihtiyaç duyulan göl ve göletlere balıklandırma çalışmaları devam edecektir. Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması, sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımıza ve özellikle olta balıkçılarımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Haber: C.ÜSTÜNER