Düzce Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantıları’nda CHP Grubu’ndan gelen soru önergelerine Düzce Belediye Başkanlığı’ndan yanıt geldi.

Çöp döküm alanına aylık yaklaşık 76 bin TL ödeniyor
CHP’li meclis üyelerinden gelen “İl genelimizde, günlük 400-450 ton çöp Küçük Sanayi Sitesi'nin arkasındaki Melen kenarındaki kiralık araziye dökülmektedir. Bu araziye aylık ne kadar kira ödenmektedir ve arazi sahipleri kim ya da kimlerdir?” sorusu üzerine başkanlıktan yapılan bilgilendirmede,  
Düzce İli Katı Atık Birliği tarafından döküm alanına aylık 75 bin 717 TL kira ödendiği ve arazi sahibinin Burak Seven olduğu bildirildi.


Ümraniye faciası hatırlatması
28 Nisan 1993 tarihinde İstanbul’un Ümraniye semtinde yaşanan ve 39 kişiye mezar olan çöplükteki patlama olayının bir benzerinin Düzce’de yaşanmaması için alınan önlemleri sorgulayan CHP Grubu’na, başkanlık şu şekilde açıklamada bulundu:
“Geçici atık dökümü yapılan alanda, kamyonlar ve iş makineleri ile atıkların üstü 20-30 cm'lik toprak tabakası ile örtülmekte olup, sahanın büyük bir kısmında örtme işlemi gerçekleşmiştir. Geriye kalan kısım için ise örtme işlemi periyodik olarak devam etmektedir. Bu toprak tabakası geçici döküm sahasından yayılacak kokuları ve yangın oluşumunu sınırlamakta, atıkların geniş bir alana yayılmasını önlemektedir. Ayrıca saha etrafı ve saha içerisinde periyodik aralıklarla haşerelere karşı ilaçlama uygulaması yapılmaktadır.”

Çöpler neden İstanbul’a gönderilmiyor?


2017 yılında o dönem bakanlık koltuğunda oturan Dr. Faruk Özlü’nün Düzce’nin çöplerinin İstanbul'a taşınacağı yönünde yaptığı açıklamayı anımsatan, CHP’li meclis üyeleri sundukları önergede, “Neden hala taşınmadı? Veya proje neden durduruldu? Konunun İstanbul Büyükşehir Başkanlığını CHP'nin kazanmasıyla herhangi bir ilgisi var mıdır?” sorusunu yöneltti.

“Çöp transferi 2017 Temmuz ayında durduruldu”
Düzce Belediye Başkanlığı’ndan ise şu yanıt geldi: “Düzce Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin kapatılması nedeniyle İstanbul iline 2017 yılı Mayıs- Temmuz ayları arasında (yaklaşık 2,5 ay) çöp nakli gerçekleştirilmiştir. Ancak İstanbul Büyükşehir tarafından, İstanbul Kemerburgaz’da bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nin kapatılması çalışmalarındaki yoğunluk nedeniyle çöp transferi 2017 Temmuz ayında durdurulmuştur. Konunun CHP ile bir ilgisi yoktur.”

“6.5 ayda 22 kişi işe alındı”
31 Mart Yerel Seçimleri’nden bugüne kadar Düzce Belediyesi ve şirketlerine kaç personel ve işçi alındığını sorgulayan CHP Grubu, “Bu kişiler hangi liyakat kriterlerine göre işe alınmıştır? Alına bu kişiler hangi görevlere getirilmiştir? Bu kişiler ne kadar maaş almaktadır?” diye sordu.
Yaklaşık 6.5 ayda belediye ve şirketlerine toplam 22 personelin alındığını bildiren belediye, bu kişileri isim isim görev yerleri ile birlikte şöyle açıkladı:
“Düzce Belediyesi’ne 2 memur personel, Düzce BELKA İnsan Kaynakları A.Ş.'ye de 18 kişi (696 dahil) Düzce BELTAŞ İnşaat A.Ş” ne de 2 kişi işbaşı yapmıştır. İşe alımlar ihtiyaç duyulan görevlere göre yapılmıştır. Kişiler asgari ücret ile çalışmaktadırlar.
No | ADI | SOYAD | STATÜSÜ | GÖREV YERİ
1 Cihan Ünal - Memur (Özel Kalem Müdürlüğü)
2 Kenan Albayrak - Memur (Park Bahçe - Mezarlıklar  Müdürlüğü)
3 Emre Çelik - 696 (Özel Kalem Müdürlüğü)
4 Muharrem Yılmaz - 696 (Özel Kalem Müdürlüğü)
5 Adnan Aydın - Belka (Özel Kalem Müdürlüğü)
6 Asım Tamer Elmacı - Belka (Özel Kalem Müdürlüğü)
7 Ayşenur Altınışık - 696 (Özel Kalem Müdürlüğü)
8 Derya Baş - 696 (İimar Ve Şehircilik Müdürlüğü)
9 Serkan Zengin - Belka (Terminal)
10 Seval Koç - Belka (Kültür İşleri Müdürlüğü)
11 Suna Şişman - Belka (Özel Kalem)
12 Yasin Çetinkaya - Belka (Fen İşleri Müdürlüğü)
13 Gülseren Şengül - 696 (Özel Kalem Müdürlüğü)
14 Hanifi Dündar - Belka (Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü)
15 Faruk Arslan - Belka (Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü)
16 Muhammed Doğan Kaya – Belka (Özel Kalem Müdürlüğü)
17 Emine Alkan – Belka (Kültür İşleri Müdürlüğü)
18 Ayşe Gül Mazlum – Belka (Başkanlık)
19 Furkan Erzurum – Belka (Özel Kalem Müdürlüğü)
20 Taner Süler - 696 (Beyaz Masa)
21 Fedai Turgut - Beltaş (Beltaş)
22 Selim Beşiroğlu – Beltaş (Beltaş)

“Hangi liyakat kriterlerine göre Belka A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı oldu?”
CHP’nin soru önergesinde AK Parti yönetiminde bulunan Necla Yalçın Erdoğan’ın hangi liyakat kriterlerine göre Belka A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı’na getirildiği irdelendi. CHP Meclis üyeleri, “Bu atamanın amacı taşeron işçilerin AK Parti aracılığıyla işe alınmasını ve işten çıkarılmasını sağlamak mıdır?” diye sordu, Düzce Belediyesi’nden gelen yanıtta şunlar kaydedildi:
“Necla YALÇIN Erdoğan’ın Belka A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak atanması geçmiş iş tecrübelerine ve bilgisine dayanarak yapılmıştır. Necla Yalçın Erdoğan hanımefendinin CV'si yazımızın ekinde yer almaktadır.

Necla Erdoğan kimdir?
20 Kasım 1968 yılında Kırklareli'nde doğan Necla Erdoğan, ilk ve ortaokul eğitimini Pınarhisar/Kırklareli'nde tamamladıktan sonra İstanbul/Haydarpaşa SM Lisesinden mezun olmuştur.5 yıl TC Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak devlet memurluğu yaptıktan sonra istifa ederek Almanya /Münih Üniversitesinde İşletme Finansı eğitimi, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İşletme Lisans eğitimini tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi/ Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde “Üst Düzey Yöneticilik” , Düzce Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde “Yönetim Bilimleri" Yüksek Lisans eğitimleri ile birlikte İnsan Kaynakları Yönetimi Uzmanlığı, Etkin Yönetim ve Liderlik, İletişim Teknikleri, Zaman Yönetimi, Kişisel Gelişim gibi pek çok alanda belgelendirilmiş eğitimlerini tamamlamıştır. Farklı alanlarda faaliyet gösteren Özel Sektör deneyimine sahip olan Necla Erdoğan 10 yılı aşkın sürede üst düzey yöneticilik yapmıştır. İyi derecede Almanca bilen Necla Erdoğan evli ve 3 çocuk annesidir.