Düzce'de bir basın çalışanı daha sözlü şiddete maruz kaldı. Edindiği bilgiler ışığında Akçakoca'nın tanınmış isimlerinden olan ve 31 Mart'ta CHP saflarında seçim yarışına giren Tuğrul Abanoz hakkında bir haber yazan Bizim Akçakoca Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özhan Kızıltan, bu haberin sitede yer almasından saatler sonra ailesiyle yaşadığı Osmaniye Mahallesi'ndeki evinde iddiaya göre Abanoz tarafından tehdit edildi.

O gece yaşananlar şikayet dilekçesinde

İnternet üzerinden yayın yapan Bizim Akçakoca Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özhan Kızıltan, Akçakoca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, Tuğrul Abanoz hakkında şikayetçi olurken, dilekçesinde dün gece yaşanan olayı şöyle aktardı:

“Ben Akçakoca ilçesinde Bizim Akçakoca Online gazetesinde gazetecilik yaparım. 28 Ekim 2019 günü CHP İlçe Başkan adayı Tuğrul Abanoz hakkında kendisinin CHP üyesi olmadığına dair haber yaptım. Haberdeki başlığım CHP İLÇE BAŞKAN ADAYI CHP ÜYESİ DEĞİL DEMOKRAT PARTİ ÜYESİ ÇIKTI başlığıydı. Daha sonra 28 Ekim 2019 günü saat 21:30 sıralarında Osmaniye Mahallesi'ndeki ikamet adresimde otururken Tuğrul Abanoz beni 2 kez aradı. Bende saat geç olduğu için telefonlarını açmadım. Yaklaşık 15 dakika sonra evimin kapı zili çaldı. Kapıyı annem Gökçen Kızıltan açtı. Ben evin oturma odasında babam Özdemir Kızıltan ile beraber oturuyordum. Evin içine Tuğrul Abanoz'un girdiğini gördüm. Ben kendisini görünce şok oldum. Daha sonra Tuğrul Abanoz yaptığım haberle ilgili benimle görüşmek istediğini söyledi. Ben de kendisine burasının benim evim olduğunu ve evimde işim ile ilgili konuşmadığımı ve kendisinin dışarı çıkmasını söyledim. Kendisi dışarı çıkmayı reddederek evde oturup babamla konuşmaya başladı. Ben tekrar kendisine babamın hasta olduğunu ve kendisiyle işim ile ilgili görüşmediğimi ve tekrar evden çıkmasını söyledim. Ancak Tuğrul Abanoz tekrar dışarı çıkmayı reddetti ve babama beni şikayet etmeye devam etti. Ben de tekrar kendisine bizim arkadaş olmadığımızı ve her istediğinde bu eve gelemeyeceğini ve eve giremeyeceğini, dışarı çıkmasını söyledim Ama tekrar dışarı çıkmayı reddetti. Ben de sinirlenerek evimin dış kapısına gittim ve kapıyı açtım. Tuğrul Abanoz'a dışarı çıkmasını aksi takdirde polisi arayacağımı söyledim. Bunun üzerine Tuğrul Abanoz yerinden kalktı ve kapının dışına çıkı. Bende kapıyı yüzüne kapattım. Daha sonra Tuğrul Abanoz kapıyı yumruklayarak "BU YAPTIĞIN HABERİN HESABINI ÖDEYECEKSİN” diyerek beni tehdit etti. Ben kendisinin kapımdan ayrıldığına emin olunca evimin kapısını açtım. Kendisini evimizin giriş katındaki bahçede gördüm. Kendisine yaptığım haberle ilgili kimsenin evime gelip hesap soramayacağını, bu ülkede savcının, polisin oılduğunu söyledim. Tuğrul Abanoz da bana bağırarak “BEN SORARIM GÖRECEKSİN” dedi ve evimden ayrıldı. Tuğrul Abanoz benim arkadaşım değildir. Devamlı evime gidip gelen bir insan değildir. Bu akşam ilk defa evime gelmiştir. Beni yaptığım haberden dolayı tehdit eden Tuğrul Abanoz isimli şahıstan davacı ve şikayetçiyim.”