Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne Kurban Bayramı'nda da başvuru sayısı azalmadı.  Acil servise gelen hastalar rahatsızlık durumlarına göre yeşil, sarı ve kırmızı olarak adlandırılan  alanlara yönlendirilirken, saatlerce sıra bekleme zorunda kalan hasta ve hasta yakınları, bu duruma tepki gösterdi. Haber merkezimizi arayarak, her alanda sadece bir uzman hekimin görev yapması yüzünden hastaların sedye üzerinde uzun süre acılar içerisinde kıvrandığını belirten hasta yakınlarının ihbarı üzerine haber ekibimiz soluğu acil servis önünde aldı. Burada şikayetini dile getiren vatandaşlar, acilde doktor sayısının arttırılması yönünde taleplerini dile getirdi.

Fıtık yüzünden çok ağrısı olan eşini devlet hastanesi aciline getirdiğini ancak hasta yoğunluğundan  uzun bir süredir sıra beklediklerini belirten Murat Nalbant isimli vatandaş, doktor azlığından dert yandı ve yetkililere seslendi.

"Hastam sedyede kıvranıyor"

Nalbant, "İki gün önce devlet hastanesine geldim, eşimin fıtığı patlamak üzereydi. Müdahale yapıldı. Beyin cerrahı çağrıldı o muayane yaptı. Bayram tatili sonrası perşembe günü gelirsiniz, Emar (MR) çekilip ameliyat programı yapılır" dedi. Ancak eşimin ağrısı artınca bugün yeniden getirdim sarı alana (Acilde hastanın durumuna göre yönlendirilen alan) eşimin sağ tarafı tutmuyor bunu doktora izah ettim. Ancak 'Sıranızı bekleyin' dedi. İçeride de 70-80 hasta var. Hastam sedyede kıvranıyor. Milletvekillerimize, cumhurbaşkanımıza, başkanlarımıza duyurulur. Devlet hastanesinde sıkıntı yok deniyor ya!" diye konuştu.

"Hocamıza derdimiz anlattık ancak ilgilenmedi"

İçeride sadece bir doktor gördüğünü söyleyen Nalbant, "Hocamıza derdimiz anlattık ancak ilgilenmedi" diyerek, sedyede kıvranan eşi ile sıra numarasının yanması için sabırla beklediklerini ifade etti.

"Herhalde doktor muayene edemeden gidip gömeyeceğiz"

Bu durumu bayram tatilinin hemen sonrası ilgili mercilere ileteceğini belirten Nalbant, "Durumumuzun acil olduğu anlattık ancak sanki yabancı bir yere gelmiş gibi 'Sıranızı bekleyin' diyerek apar topar dışarıya çıkarıldık. Hastamız herhalde beklerken ölecek, doktor muayene edemeden gidip gömeyeceğiz." dedi.

"Bir sancı için 3 saat, 4 saat bekletilecekse..."

Yine Erol Demir isimli hasta yakını da 1 saati aşkın süredir muayene için beklediklerini anlattı.

Demir, "İstanbul'dan misafir olarak geldim. Gelinim rahatsızlandı. Acile geldik. Acilde bir doktor var. Yaklaşık 1.5 saatir bekliyoruz, daha ne kadar bekleyeceğiz bilmiyoruz. Devletimizin koskoca hastaneye bir tane doktor bırakması çok mantıksız geldi bana. Bunların düzelmesini istiyoruz. Doktorlara hasta ve hasta yakınlarının kaba davrandığı yönünde konuşuluyor ya aslında bu durum böyle acil vakalarda yaşanıyor. Yoksa normalde kimse doktolara kaba davranmaz herkesin görevini yapması lazım. Altı üstü bir sancı için gelindi buraya. Bir sancı için 3 saat, 4 saat bekletilecekse, böyle bir hastaneden bunu beklemiyoruz." dedi.

Öte yandan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde Kurban Bayramı dolayısıyla doktor sayısında bir azalma olmadığı, her zamanki gibi uzman ve pratisyen hekimlerle muayene işleminin gerçekleştirildiği bildirildi.

Haber: C. ÜSTÜNER
Görüntü: C.A. KUŞ- T. BEKTAŞ