Düzce merkeze bağlı Cedidiye Mahallesi’nde 3 katlı bir apartmanın arka bahçesinde bulunan çam ağacında 1 gündür mahsur kalan kedi, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda kurtarıldı.

Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri ile apartman sakinleri kediyi kurtarmak için seferber oldu. Öncelikle, kedinin korkup düşme ihtimaline karşı ağacın altına branda gerildi. Bu sırada itfaiye erlerinden biri 3 katlı apartmanın çatısına çıkarak oradan ağaca geçiş yaptı. Ancak kediyi kurtarmak isterken itfaiyecinin düşmesinden korkan vatandaşlar, “Dal kırılır, düşersin! Ağaca çıkma!” diye seslendi. İtfaiye eri, endişeli bakışlar arasında ağaçtaki kediye ulaşmaya çalıştı. Yaklaşık 45 dakika süren kurtarma çabaları, kedinin aşağıya atlamasıyla son buldu.

Mahallede esnaflık yapan Nadir Günal, kurtarma çalışmaları devam ederken, Öncü mikrofonuna kedinin dün akşamdan bu yana ağaçta kurtarılmayı beklediğini belirterek, “3 sefer telefon edildi itfaiyeye. O kedinin canlı olarak kurtarılmasını istiyoruz.” dedi.



1 günlük mahsur kalışının ardından kedinin ağaçtan sağ salim kurtarılması mahalleliye derin bir nefes aldırdı.

Haber: H. GÜRSOY