Okullar tatile girdi, terminalde yoğunluk arttı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Düzce Belediyesi Şehirler arası Otobüs Terminali’nin yolunu tutan vatandaşlar ve üniversiteliler, ya memleketlerine ya da tatili geçireceklere illere gitmek üzere otobüslere bindi. Karnelerin dağıtılması ile birlikte başlayan yoğunluk öğle saatlerine kadar devam etti.
Terminaldeki firma yetkilileri, günlerde öncesinden yerlerin dolduğunu belirtirken, yolcuların büyük çoğunluğunun İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere yolculuk ettiğini bildirdi.
Düzce Üniversitesi’nin güz yarı yılının tamamlanması nedeniyle yolcuların büyük kısmını üniversiteli gençlerin oluşturduğu görüldü.

Tatili çalışarak geçirecek


Düzce Üniversitesi’nde öğrenci olan Mustafa Sağ, haber ekibimize şöyle konuştu:
“Sosyal Güvenlik ve Bankacılık Bölümü öğrencisiyim. Aslen Siverekli’yim. Okulların kapanması ile birlikte İstanbul’a çalışmaya gideceğim.”.

İstanbul ve Ankara en çok tercih edilenler arasında

Diğer bir yolcu, “Burada okuyorum. Sınavlarımın bitmesi sebebiyle yaşadığım şehir olan İstanbul’a tatile gidiyorum.” dedi.
Ailesini özlediğini dile getiren Emre Güneş, “Düzce Üniversitesi’nde öğrenciyim. Güz döneminin bitmesiyle Ankara’ya, ailemin yanına gidiyorum, ailemi çok özledim.” şeklinde konuştu.
Düzce’ye gezmek için gelen Nurhan Gürbüz, “Yolculuğum İstanbul’a. Buraya gezmek amacıyla gelmiştim. Şimdi geri dönüyorum. Burayı çok beğendim.” diye konuştu.