Akçakoca'ya bağlı Doğancılar Köyü sınırları dahilinde bulunan ve köy tüzel kişiliğine ait olan boş araziyi kiralayan Akfa Beton, köy muhtarlığına maddi destek olurken, firma, çevre koruma konusunda da duyarlı olduğunu göstererek ilgili müdürlüğe imzalı bir taahhütname verdi.

Akçakocalı iş çevrelerinin ve özellikle müteahhitlerin yeni bir beton santrali kurulması yönündeki taleplerinin ardından ilçeye yatırım yapan Akfa firması, üretim tesisi için gerekli ruhsatı alarak çevre düzenleme çalışmalarına başladı.

Bölgede uzun süredir faaliyet yürüten başarılı bir firma olarak adından söz ettiren Akfa Beton, kuracağı beton santrali ile 30'a yakın vatandaşa ekmek kapısı aralayacak. Tesislerinde çevreci ürünler üretmek için yenilik ve yatırım yapmaktan kaçınmayan firma, yatırımıyla inşaatın en önem parçası betondaki rekabet koşullarını da dengeleyecek.

"Çevreye duyarlı yatırım" vurgusu

Akfa Beton Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Mutlu, Akçakoca’nın Doğancılar Köyü’ne yapılacak olan yatırım ile ilgili tüm merak edilenleri Öncü Haber mikrofonuna anlattı. Kurulacak beton tesisinin gereken tüm onayları alınan, çevreci bir yatırım olduğuna dikkat çeken Mutlu, şöyle konuştu:

“Yapmış olduğumuz yatırım, zaten öncelikli olarak çevre düşünülerek planlandı. Yatırımı yapacağımız bölgedeki araştırmalarımızı çevreye duyarlı ve zararı olmayacak şekilde tasarladık. Dolayısı ile Düzce ve Akçakocalılar’ın akıllarında konuyla alakalı olarak hiçbir soru işareti kalmasın.” 

"Köy sakinleri ile görüşmeler yaptık"

Kuracakları beton santrali için köylülerin görüşlerine önem verdiklerinin altını çizen Mutlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bizler bu yatırımı planladığımız ilk dönemde, Doğancılar Köyü muhtarı, azaları ve köy sakinleri ile görüşmeler yaptık. Yapmış olduğumuz yatırımın, kendi ticaretimizin yanında bölge halkına ve hatta Akçakocalılar’a sağlayacağı katkıları anlattık. Kendileri de bizlerin bu görüşlerini dinledikten sonra desteklerini sağ olsunlar esirgemediler. Bu aşamadan sonra da bölge halkı ile sürekli istişare halinde olacağız. Çünkü onların görüşleri ve düşünceleri bizler için önemli.

"Birlikte Akçakoca için yarışacağız"

Yatırımı planladıkları dönemde, Akçakoca’da sektörün içerisinde olan yatırımcıların taleplerini değerlendirdikleri ve bu doğrultuda yatırım yapmaya karar verdiklerini ifade eden Akfa Beton Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Mutlu, şunları kaydetti:

“Bölgede yatırımcıların taleplerini değerlendirdik. Akçakoca’da bizim sektörümüzde hizmet veren başka kuruluşlar da var. Birlikte Akçakoca için yarışacağız. Her sektörde yarış vardır. Yarış olursa, kalite artar. Kalitenin artması da hem yatırımcıya, hem yatırım yapmak isteyene, hem de bölge insanına fayda sağlar. Akçakoca bizim için üçüncü yatırım noktası, daha önce Düzce’den sonra Yığılca’da yatırımımız olmuştu. Biz Düzce’den çıkan bir marka olmak yolunda, yatırımlarımıza devam etmek istiyoruz.“

Akfa Beton Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Mutlu, ayrıca, toprak koruma projesine tam destek verdiklerini ve kirliliğin önüne geçmek için gereken tüm tedbirleri alacaklarına yönelik taahhütnameyi de ilgili kuruma ilettiklerini aktardı.

Öte yandan Akfa Beton'un kuracağı santralle piyasadaki fiyat tekelini kırarak beton birim fiyatlarının ucuzlamasını sağlaması inşaat piyasasına can suyu olacak. 

Haber: C. ÜSTÜNER