Bilgi Ortaokulu öğrencilerinden Aslınur Eravcı LGS’de tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Biz de Öncü Haber Ekibi olarak Aslınur Eravcı’nın bu heyecanına ortak olduk. Çok çalışarak bu başarıyı elde ettiğini belirten Eravcı, ‘Vatanıma milletime iyi bir şekilde hizmet etmek için çalıştım’ dedi.

Tüm soruları doğru cevapladığını belirten Eravcı şöyle konuştu:

“Amacım vatanıma milletime hayırlı biri olmak”

“90 sorunun hepsini doğru cevapladım. Zaten beklediğim bir şeydi. Kişisel olarak iyi bir yaşam sürmekten ziyade vatanıma milletime iyi bir şekilde hizmet etmek için çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim.”

Sabah akşam çalıştığını vurgulayan Türkiye Birincisi Aslınur konuşmasına şu cümlelerle devam etti:

“ Zor olanı başarmak için çalıştık”

“Az ve öz çalıştım diyemem. Çok çalıştık. Zor olanı başarmak için çok çalıştık. Gece 12-1 e kadar, okul çıkışlarında hocalarımız yardım etti. Bu konuda Vedat hocamız da bizimle çok ilgilendi. Bize meşale oldu. Önce her şeye inandık. Nasıl olabileceğini düşündük. Bize bir rehber lazımdı. Bu kişide Vedat hocaydı.”

Eravcı ‘Herkes birinci olmamı bekliyordu’ diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü;

“ Herkes bunu bekliyordu”

“Sosyal faaliyetlerime de yer verdim ama çoğunlukla ders çalışmaya özen gösterdim. Herkes bunu beklediği için çevrem olumlu karşıladı. Ban destek olduğu için aileme, Vedat hocaya ve Bilgi Ortaokulu’na teşekkür ederim. “

‘Çocuğuma ve okuluna da teşekkür ediyorum’

LGS birincisi Aslınur Eravcı’nın annesi, Düzce Üniversitesi Araştırma Hastanesi Müdürü Fatma Eravcı kızının bu başarısında büyük bir payı olan öğretmenine teşekkür ederek şunları söyledi;

“Çocuğum bunu başardı ama çalışkandı, disiplinliydi. Zaten bir fen lisesine kendi isteği ile girebilirdi. Burada bulunma amacımız Türkiye birincisi olmamız.  Emeği harcayan Vedat hocaya teşekkür ediyoruz. Nasıl bir çalışma temposunda olduğunu biz veliler biliyoruz. Gece evlerimizde altı çocuğu toplayarak tam 8 ay boyunca kendi evinde de ağırlayarak ders çalıştırdı. Kızım başta hedefini ne olduğunu söyledi ve bunu da başardı. Açıkçası ben inanmıyordum. Çocuğumun fen lisesine gitmesini sağlayan çevresine, arkadaşlarına teşekkür ediyorum ama Türkiye birincisi olmasını sağlayan Vedat hocaya ayrı olarak teşekkür ediyorum. 1 tl bile almadan bize rehberlik, psikologluk desteği sağladı. Sadece bu da değil çocuğumuzun nasıl beslenmesi gerektiğine kaçta uyuması gerektiğini bile söyleyerek bizlere destek de oldu. Sadece benim çocuğum ile değil 6 çocukla bu şekilde ilgilendi. Bu fedakarlık, vefakarlıktır. Hatta eşine ve çocuklarına buradan teşekkür ederim 8 ay boyunca Vedat hocamızı onlardan kopardık. Bizlerden bir kuruş bile talep etmeden her gün çocukları şahsi arabasıyla alıp çalışma ortamı yarattı. Çalışmaları bitince gece her bir öğrenciyi de tek tek evlerine getirdi. Evet herkes yardımcı oldu ama tamamen Vedat hocamızın emekleri sayesinde oldu.  Karşımda sonucu görünce çok şaşırdım. Çocuğuma ve okuluna da teşekkür ediyorum.”

Haber: H. DURNA