Düzce’de faaliyet gösteren Villa Garden Peyzaj Firması Kurucusu Melih Şahin, Mayıs sonunda isteyen tüm okullara 5 Haziran Çevre Günü’ne özel olarak ellerindeki bitkilerden hibe yapacaklarını açıklamıştı. Firma tarafından Çevre Haftası dolayısıyla beton bir yapıdan ibaret olduğu tespit edilen okullara yeşil alan oluşturulması için bitki bağışında bulunuldu.



Yaptıkları gözlem neticesinde beton bir yapıdan ibaret olduğu ve bahçesinde hiç yeşil alan bulunmadığı tespit edilen okulları belirlediklerini söyleyen Villa Garden Peyzaj Firması Kurucusu Melih Şahin, ‘Bazı okullarımızın bahçesinde bir tane bile bitki bulunmadığını tespit ettik. Bunun üzerine Çevre Haftası’nda bu okullarımıza bitki hibe etme kararı aldık’ açıklamasında bulundu.



Anlamlı etkinlik dahilinde ilimizde faaliyet gösteren ve ihtiyacı tespit edilen Akşemsettin İlkokulu, Spor Lisesi ve Musababa İlköğretim Okulu’na yeşil ladin , mavi ladin , ıhlamur gibi bitkiler hibe edildi.



Yaptıkları inceleme gezilerinde mevcut yeşil alanların da kullanım dışı olduğunu saptadıklarını ifade eden Şahin, ‘Bu alanların çocuklarımız , hocalarımız ve veliler için birer rekreasyon alanı olmasını istiyoruz. Temennimiz çevreyi koruyan ve sahip çıkan nesiller yetiştirmek ,ağaçsız okulumuz kalmasın istiyoruz. Çevre haftası münasebetiyle sosyal sorumluluk projemiz devam ediyor.İhtiyacı olan okullarımız bizimle iletişime geçebilirler’ şeklinde konuştu.



Haber: S.AYAN