Anıtpark Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Burak Mukaddes Mekânları Tanıtma ve Kültür Derneği tarafından kurulan sergi büyük ilgi topladı.



Kudüs Gecesi İsmiyle gerçekleştirilen sergide Kudüs ve Mescid-i Aksa remalı çalışmalar Düzcelilerin beğenisine sunuldu.

Bu alanda yapılan çalışmalar hakkında konuşan dernek başkanı Adem Yenihayat, Kudüs’te yaşananları ve işgali vatandaşların gündemine alması adına böyle bir etkinlik hayata geçirdiklerini açıkladı.



“Kudüs bize her yönüyle tanıdık bir şehir”

Kudüs’ün İslam Alemi için ne derecede önem teşkil ettiğini ifade eden Yenihayat, şunları dile getirdi:

“Kudüs bize her yönüyle tanıdık bir şehir. İnancımız anlamında Kuran-ı Kerim’de bizzat adından bahsedilen Mescid-i Aksa’nın orada bulunması, ilk kıblemizin olması, İslam-ı Miras mucizelerinin orada yaşanması, peygamberimizin o mescidi bize tavsiye edip, oraya gidin ve orada namaz kılın, gidemezseniz kandillerinde dökülmek üzere oraya yağ gönderin ifadeleri Kudüs’ün tüm Müslümanlar için çok önemli bir şehir olduğunu bize anlatmış oluyor.”



“Hem tarihi, hem dini yönüyle tanımalarını istiyoruz”

Kudüs’e destek çağrısında bulunan dernek başkanı Yenihayat, zulümden haberdar olunması vurgusu yaparak şu şekilde konuştu:

“Biz de istiyoruz ki, Türk halkı Kudüs’ü daha fazla hem tarihi hem dini yönüyle hem insanlarımızın ortak kültürüyle paylaşma yönüyle tanısın.  Orada ki işgalden, orada yaşanan zulümden haberdar olması ve en önemlisi oraya sahip çıkması, destek vermesi oradaki kardeşleriyle bir bütünleşme içerisinde bulunmalarını gerçekleştirmek.”



“Kudüs İsrail İşgal Devletinin haksız, hukuksuz uygulamalarına maruz kalıyor”

Kudüs’ü zor durumdan kurtarmak için, kutsal şehre ziyaret önerisinde bulunan Yenihayat, şartları zorlama ve din kardeşlerimize sahip çıkma vurgusunda bulundu:

“Kudüs hakikatten İsrail işgal Devleti’nin her türlü haksız hukuksuz uygulamalarına maruz kalıyor. Türk halkından isteğimiz o ki Kudüs’ü tanımaları öğrenmeleri oradaki kardeşlerinden haberdar olmaları. İmkânları varsa tıpkı Umre ’ye gittikleri gibi Kudüs’e de gitmeleridir. Peygamberimiz 3 mescidin kutsal olduğundan bahsetmiştir. Mescid-i Haram ve Mescid-i  Nebevi’yi Umre ziyaretlerinde gidip ziyaret edebiliyoruz. Ama Kudüs ve Mescid-i Aksa biraz uzak kalıyor. Onun için diyoruz ki şartları biraz zorlayalım. Kudüs’e gidelim hem Mescid-i Aksa da hem Peygamberler şehri Kudüs’te bulunalım. İsrail işgaline karşı bir tepki olsun direnç olsun diye oradaki kardeşlerimize sahip çıkalım diye bunu hatırlatmış oluyoruz.”

Haber: E.K.DURSUN
Görüntü: T.AKARSU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ