Düzce'nin yetiştirdiği önemli devlet adamı, siyasetçi, eğitimci Milli Eğitim eski Bakanı merhum Avni Akyol vefatının 20. yıldönümünde de unutulmadı.  
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve idari amirleri ile Avni Akyol İlkokulu idareci, öğretmen ve öğrencileri Akyol’u Düzce Şehir Mezarlığı'ndaki kabri başında dualarla andı.


21 Temmuz 1977 ve 20 Kasım 1978 tarihleri arası Kültür Bakanı, 30 Mart 1989 ve 20 Kasım 1991 tarihleri arasında ise Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Avni Akyol, 30 Eylül 1999'da bir cenaze için gittiği Bolu Gerede'de, kaldığı otelde kalp krizi geçirerek vefat etmişti.

Düzceli siyasetçi ve eğitimci merhum Avni Akyol, ölümünün 20. yıldönümünde, Düzce Şehir Mezarlığı’nda bulunan kabri başında anıldı. Ailesinin isteği üzerine 7 yıldır olduğu gibi bu yıl da resmi tören düzenlenmedi. İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Yiğit, müdürlük yöneticileri ile birlikte Milli Eğitim Eski Bakanı Avni Akyol'un kabrini vefatının 20. yıl dönümü dolayısı ile ziyaret ederken, bu yıl da Akyol'un fotoğrafıyla anma programına katılan Avni Akyol İlköğretim Okulu öğrencileri rahmetli Akyol’un mezarına çiçekler bıraktı.
 HABER:C.ÜSTÜNER