Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, belediye başkanlığı seçimi için hazırladığı projelerden biri olan Asar ve Karaca Derelerini kapsayan 16 kilometrelik su ve yeşil alan projesi için çalışmalarına başladı.

 
Asar Suyu havzasında incelemelerde bulunan Başkan Özlü çevrede bulunan vatandaşlarla görüşerek çalışmalar kapsamında halkın beklentisini bizzat dinledi. Özlü, Şehrin göbeğinden geçen su kaynağının ulusal çapta proje ile nasıl dönüşeceğinden bahsetti.
 


Asar çevresinde yapılması planlanan çalışmalara ilişkin bilgiler de veren Başkan Dr. Faruk Özlü, “Havza üzerinde düşündüğümüz projenin nasıl uygulanacağı, Karaca deresi ile birlikte Melen Su Parkına kadar uzanacak 16 kilometrelik yeşil ve su hattının ne gibi donatılara sahip olacağı konusunda yerinde incelemelerde bulunduk. Düzce doğası ile yeniden canlanacak bir şehir, bu potansiyele sahip. Her şehrin bir kimliği olmalıdır. Biz de doğal zenginliklerimizi kullanarak, onlara yatırım yaparak Düzce’yi bölgesinde ve hatta ülke çapında örnek bir şehir haline getireceğiz. Bakın bu projeler hayal değil, hepsi uygulanabilir projelerdir. Devlet Su İşleri Sulama Birliği Başkanı Ümit Göbel ve Şube Müdürü Deniz Yıldız ile görüştük. Onların da bu çalışmalarda aktif rol alması için istişare ettik. Bu proje ile inşallah Düzce’de yepyeni bir sosyal yaşam alanı inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.


 
Geçtiğimiz günlerde Asar projesi için ilgili bakanlıktan hibe geldiğini de hatırlatan Başkan Özlü “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projenin uygulanacağı alanda inceleme yaparak, proje çizimleri için onay verdi. Hatta bu projenin ulusal çapta bir çalışma ile ortaya çıkarılması için hibe gönderildi. Çalışmalar için kaynak belli, projenin yapılacağı alan da belli. Şimdi bizlere ortak akılla, akıllı bir yönetim anlayışıyla halkımızın da beklentilerini karşılayarak vaatlerimizi hayata geçirmek düşüyor. Şimdiden ilimize vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.




HABER: S.AYDINLI