Düzce Merkez’de, Avni Akyol Parkı ve İnönü Parkı’nda bulunan işletmelerin boşaltılmasının yankıları sürerken, Düzce Belediyesi’nin yıkım tarihi ile ilgili açıklamada bulundu.

Belediye’nin 25 Nisan 2019 (Bugün) yıkım işleminin gerçekleştirileceğini açıklaması üzerine, İnönü Parkı’nda bulunan Camlı Köşk isimli işletmenin sahibi Cahit Aydın açıklamada bulundu.



Karara tepki gösteren Aydın, yaşananları hak etmediklerini savundu.

“Bu rezilliği, kepazeliği hak etmedik”

Ancak terörle ilişkisi olan işletmelerde bu yetkinin kullanılabileceğini belirten Aydın, şu ifadelerde bulundu:

“Avukatlarımın söylediği kadarıyla, böyle bir hukuk memleketin hiçbir yerinde uygulanmamıştır. Mahkeme kararları var. Müstecir tespiti var. Belediye açtığı davayı kaybetti. Zararların ödenmesi için dava açtık, kazanmak üzereyiz. Bu süreç devam ederken, 15-20 dakika içerisinde İl İdare Kurulu kararıyla, belediye geldi ve bütün personelleri burada. Biz de polise suç duyurusunda bulunduk. Bizim burada belediye çalışanlarına mukavemet göstermek gibi bir durumumuz yok. Biz devletin yanında olan insanlarız. Bütün bu rezilliği, kepazeliği hak etmedik. Sayın başkanı randevu istiyoruz vermiyorsun. Kıymetli başkanım “görüşelim” diyoruz görüşmüyorsun. Birebir görüştüğümüzde ben seni seviyorum diyorsun. Bu yanlış size hem Dünya’da, hem de ahirette size yetecektir.”



“Tespit etmek mümkün değil”


Uğradığı zarar hakkında rakam bile verilemeyeceğini belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Buradaki zararımı tespit etmek mümkün değil. Bütün masa, sandalye, televizyonlarımı kamyonlara attılar. Evrak, dosya, özel alanlarımız dâhil ne varsa çuvallara doldurup kamyonlara attılar. Durun şunu toplayalım dahi diyemedik. Ne yapabiliriz ki. Herkes İl İdare Kurulu’nun kararını uyguluyoruz diyorlar. Kimse bunu İl İdare Kurulu veya Valiliğe yıkmasın. Onların bu işle hiçbir alakası yoktur. Sadece Belediye Başkanı’nın kendi kini ve hırsıdır. Galiba Başkan yarın da bizi dövdürecek.”



Haber: İ.İ.AYDOĞDU