Düzce nüfusunun önemli bir kısmının yaşadığı Kalıcı Konutlar Bölgesi’nin adının ‘Bahçeşehir’ olarak değiştirilmesi için önce konuyu Düzce Belediye Meclisi’ne taşıyan belediye yönetimi, ardından söz konusu isimle ilgili halkın görüşünü almak için anket düzenlemişti.

1999 depremleri sonrası inşa edilen konutlara depremi anımsatmayan bir isim konulması gerekliliğinden yola çıkan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yaşam standardı ve şehirleşme şekli ile bölgeye Bahçeşehir adının yakışacağın dile getirmişti. Daha sonra sosyal medya üzerinde düzenlenen ankette sonuçların yüzde 53 ile Kalıcı Konutlar Bölgesi’nin adı 2020 yılının ilk ayında resmen Bahçeşehir olarak değiştirildi.

İsim değişikliğinin ardından ’Bahçeşehir’ ismi yön tabelalarındaki yerini alırken ayrıca geçtiğimiz günlerde konutların girişindeki üst geçidin önüne ışıklı Bahçeşehir tabelası asıldı.

Bölgeye girişe takılan ışıklı Bahçeşehir tabelasının da ilk günlerden arıza yaptığı görüldü. Işıkları yanmayan tabela ile ilgili Düzce Belediyesi’nin harekete geçmesi istendi.