Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşüme dair 81 ilimize genelgemizi gönderdik. Genelgede ilan ettiğimiz 3 aylık süre 19 Mayıs'ta doluyor. Bunun için de belediyelerimizden acil ve öncelikli dönüşmesi gereken binaların tespitini bir an evvel yapmalarını ve bakanlığımıza göndermelerini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"3 AYLIK SÜRE, 19 MAYIS'TA DOLUYOR"

Bakan Kurum, 6,7 milyon konutun sağlıklı olduğunu ve yıl da 300 bin konut ile 5 yılda 1,5 milyon konutun dönüşümünün tamamlanmasını sağlayacaklarını söyledi. Acil olan 1,5 milyon konutun belirlenmesi için de 81 il valiliğine bu binaların tespiti için genelge gönderdiklerini hatırlatan Bakan Kurum, belediyelerle yapılacak bu tespit süresinin de 19 Mayıs'ta dolacağını belirtti.

Süre azaldığı için belediyelere çağrıda bulunan Bakan Kurum, şöyle konuştu:

"Bir çağrıyı da buradan yapmak istiyorum. Belediyelerimize sesleniyorum. Kentsel dönüşümde 81 ilimizde, valiliklere genelle gönderdik. Valiliklerimiz, tüm şehir genelinde en riskli alandan başlamak suretiyle tespit çalışmalarını belediyelerimizle birlikte yapsınlar diye. 3 ay içinde bize acil öncelikli alanları tespitini yapıp, bildirsinler istedik. 3 aylık süre, 19 Mayıs'ta doluyor. Belediyelerimizden acil öncelikli dönüştürülmesi gereken binaların tespitini yapıp, bakanlığımıza gönderilmesini istiyoruz. Buradan gelecek verilerek çok önemli. O acil öncelikli diyebileceğimiz alanlara girebilmek ve o 1,5 milyon konutun yapımına başlamak için çok önemli."

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde yapılan Avni Akyol ve İnönü parklarındaki yıkımların ardından konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr.Faruk Özlü, kentsel dönüşüm noktasında vatandaşlara çağrıda bulunarak, çevrelerindeki atıl binaları haber vermelerini istemişti.