Tüm dünya genelinde etkisini sürdüren Yeni Tip Covid – 19 Pandemisi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de hızla yayılmaya devam ediyor. Salgının yayılmasını önlemek için Düzce Valiliği ve Düzce İl Hıfzıssıhha Meclisi tedbirlerini arttırmaya devam ediyor.

Alınan tedbirler kapsamında, Düzce il genelinde ki kuyumcuların haftanın 2 günü açık kalmasına karar verilmişti. Bu durum, yastık altında altını bulunan ve altınlarını bozdurmak isteyen vatandaşların kuyumcularda yoğunluk oluşturmasına neden oldu.

Düzceli kuyumcular ise Düzce Valisi Zülkif Dağlı’ya, yaşanan yoğunluktan dolayı salgının hızla yayılma olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekerek, “Hiç değilse bankaların açık olduğu saatlerde, bizde açalım. O zaman yoğunluk yaşanmaz” talebinde bulundular.

“Sayın Valimiz’den bir an önce bu işe el atmalarını istiyoruz”

Konu ile ilgili Öncü Haber Mikrofonlarına konuşan “Cahit Vuruş” Kuyumculuğun sahibi Cahit Vuruş, “Kuyumcuların haftanın iki günü açık kalması kararı bizim için kötü oldu. Genel olarak altın güvenilir bir liman bilindiği için zor günler için yastık altık altına çeyrek altın, yarım altın ve tam altın alan müşterilerimiz var. Böyle olunca müşterilerimiz mağdur olmuş oldu. Normalinde haftanın 7 gününde yaptığımız işi, haftanın 2 gününde yapmaya başladık. Bu sefer mağazamız yoğun olmaya başladı. O yüzden dolayı, bu iş bizim için biraz kötü oldu. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızdan, bu işe biran önce el atmalarını istiyoruz. Hem kendi sağlığımız, hem müşterilerimizin sağlığı hem de müşterilermizi mağdur etmemek adına bu bizim için önemli bir konu.  En azından nöbetçi şekilde olsa bile kuyumcuların açık olmasını istiyoruz” dedi.

“Bu hem bizim, hem de müşterilerimizin sağlığı için çok önemli”

Yoğunluk nedeniyle salgının hızla yayılabileceği olasılığına dikkat çeken Vuruş, “En azından bankaların açılış saatlerinde sabah 09:00 ile 15: 00 arasında veya 12:00 ile 17:00 arasında olsa bile bu bizim için ve müşterilerimizin sağlığı için çok iyi olacaktır. Çünkü, haftanın açık olduğumuz günlerde baya bir yoğunluk oluyor. Mağazamızın önünde uzun kuyruklar oluyor. Hem ailemizin, hem çalışanlarımızın, hem de müşterilerimizin sağlığı için böyle bir talebimiz var.” diye konuştu.

“Bankalarla Aynı Saatlerde Açık Kalırsak Yoğunluk Yaşanmaz”

Firuze Kuyumcuk çalışanı Sercan Şen ise kuyumcuların bankalar ile aynı saatlerde açık kalması talebinde bulundu. Şen, “Bu konu insanlarımızın sağlığı açısından bir tedbir olarak görülüyor, ama iş bakımına baktığımız zaman bizi olumsuz olarak etkiledi. Haftanın 2 günü açık olması yoğunluğu arttırıyor, insanların talebinden dolayı. En azından banka saatleri içinde açık olursa, hem yoğunluk azalmış olur, hem de talepleri karşılamış oluruz.” şeklinde konuştu.