Düzce Sanat Tarihi Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan giyim aksesuarları ve iğne oyası kurusunda ortaya çıkan eserler Düzce Belediyesi sergi salonunda görücüye çıktı. Düzce Valisi Dr.Zülkif Dağlı ile eşi Nurgül Dağlı’nın katıldığı açılışta kurdelanın kesilmesiyle sergi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.



Vatandaş tarafından büyük ilgi gören sergi hakkında Düzce Sanat Tarihi Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Aycan Öncü Haber’e özel konuştu.



 “Sosyal destek kursları vermekteyiz”

Sergide konuşan Düzce Sanat Tarihi Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Aycan, birçok alanda kurslar verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Bu yıl 10 tane kurs verdik. Amacımız geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak. Bunun dışında devletimizin desteği doğrultusunda sosyal destek kursları da vermekteyiz. Şuan bulunduğumuz kursumuz giyim aksesuarları ve iğne oyası kursudur. Toplamda 100’e yakın öğrencimiz olup, bunun 84’ü sertifika almaya hak kazanmıştır.”



Ne tür kurslar veriliyor?

Aycan, sergide verilen kurslar hakkında bilgi vererek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sosyal riski azaltma ve sosyal destek programı kapsamında bazı kamu kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde olup sosyal destek programı kapsamında sivil toplum kuruluşlarıyla kurslar vermekteyiz. Sayın Vali’mizin önderliğinde, baroyla iş birliği içerisinde günümüzün aktüel konusu haline gelen kadın hakları, kadına şiddetin önlenmesi, aile içi şiddetin önlemesi ve ticaret hukuku ile ilgili kurslar vermekteyiz. Bunun ile ilgili olarak kursiyerlerimiz bilinçlendirilmekte daha çok bilgi sahibi edinerek kendi hukuki haklarını nasıl koruyacağını öğrenmektedirler.”



‘’Kurslarımızı devam ettiriyoruz’’

Kursiyerlerin el emeği ürünlerinden gelir elde etmek için satış yöntemleri konusunda bilgi edindiğini ifade eden Aycan şunları kaydetti:

 ‘’Yine sosyal destek program kapsamı içerisinde kursiyerlerimizin kendi üretmiş olduğu ürünleri internet ortamında satışını yapma ,marka kalkınma ajansı doğrultusunda kurslar vermek suretiyle kendi portalında nasıl pazarlanacağını öğrendiler. Bu şekilde kurslarımızı devam ettiriyoruz. ‘’



Toplamda 322 kursiyer başvurduğu eğitimlerde, 10 kursun içerisinde 242 tane kursiyer belge almaya hak kazandı. Toplamda 2 bin 300 kişiye de yakın mezuniyet belgesi verildiği öğrenildi.

Haber: K.MELİKOĞLU
Görüntü: T.AKARSU