Düzce Üniversitesi Medya Topluluğu tarafından düzenlenen liderlik, diksiyon, hitabet ve girişimcilik konuları üzerine Akçakoca'da eğitim gerçekleştirildi. İki oturum şeklinde düzenlenen programda ilk olarak konuşan Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Medya Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Arif Güngör, 2006 yılında Düzce Üniversitesi’nin "Değer Üreten Üniversite" vizyonuyla yola çıktığını ve üniversitenin Medya Topluluğu üzerinden “Sen yoksan bir eksiğiz” ve “Benim memleketim!” gibi sosyal projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.


Bu tür etkinliklerin devamının geleceğini ifade eden Güngör, böyle etkinliklerin öğrencilere iş hayatına atılmadan önce yol gösterici olduğunu söyledi. Açılış konuşmasının ardından konuşan ünlü haber spikeri İrfan Değirmenci “Hata yapmaktan korkmayın birebir iletişim kurun. Dinleyicinizle ve konuşma yaparken doğallıktan uzaklaşmayın dinleyici ayırt eder ve ona göre izleyeceği programı seçer.” dedi.


Başarısının sırrını “Mikrofon bana uzatıldığında hayır ben hazır değilim demedim, konuşabilirim dedim çünkü ikinci bir şansım olmayabilirdi. Mikrofonu elinize aldığınız zaman da kendinizi göstermeniz gerekiyor” sözleriyle açıkladı. Sözlerini tamamlayan Değirmenci, öğrencilerin sorularını cevaplayarak anlatımını sonlandırdı.
Programın ikinci aşamasında Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü ve Bakanlık Müşaviri Hasan Kaplan tarafından Üniversitemiz öğrencilerine “Girişimcilik ve Liderlik” konulu seminer verildi.

 

 

Haber;C.Üstüner