“Hastanenin açıldığı günden beri buradayım‘
 
Tezgâhı ile kaldırımı işgal ettiği ve engelli vatandaşların kaldırıma çıkmasını engellediği hakkında gelen şikayetlerle ilgili açıklamada bulunan Serkan Özkan, Öncü Haber ekibine konuştu.



Kendisinin kaldırımı işgal etmediğini ancak ilk bakışta öyle anlaşıldığını söyleyen Özkan, şöyle konuştu; “Ben hastaneyi işgal etmiyorum. Ben kaldırımın bittiği yerdeyim. Ve hastanenin ilk açıldığı gün 19 Eylül 2016 tarihinden beri buradayım. Ben resmi prosedürle beraber belgelerimi aldım. Bu da benim resmi evraklarım. Ve ben burada kaldırımı kesinlikle işgal etmiyorum. Bu şekilde vatandaşlara hizmet ediyorum. Ben burada mesela engelli vatandaşlarımız tabi onlar da doğal olarak haklılar.



Çünkü ilk bakışta görsellikte kaldırımı işgal etmişim gibi gözüküyor ama size de göstereceğim gibi şu tezgâhı kaldırdığım zaman kaldırımda olmadığımı size ispatlayacağım. Ve ben burada vatandaşa da hak veriyorum. Vatandaş da kendi davasında haklı ama kesinlikle kaldırımı işgal etmiyorum. Yüksek kaldırımı gördüğünüz yerde benim tezgâha sıfır. Herhangi bir tümsek de yok, herhangi bir şey de. Hatta bende gerekli yerlere başvurdum ücretini kendim ödemek şartıyla tümsek yaptırayım en azından engelli vatandaşlarımız buradan daha rahat çıkabilsinler diye şu anda süreci bekliyorum.”

 


“Hastane kantini ile alakası yok“
 
Öte yandan haberde konuya ilişkin açıklama yapılması yönünde çağrı yaptığımız Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği'nden bilgilendirme geldi. Başhekimlik ilk olarak “Kantin Manav” adını kullanarak, sanki hastane kantini ile bir bağlantısı varmış gibi izlenim oluşturan tezgahın kesinlikle kantinle bağlantısının olmadığının altını çizdi.



Bunun yanı sıra manav tezgahına hastane sınırlı içerisinde olmadığı için müdahale edilemediği ve söz konusu alanın belediyeye sınırlarında olduğu aktarıldı.

Haber: S.AYAN
Görüntü: T.AKARSU