Düzce Belediyesi günlerdir gündemi meşgul eden su kesintisi ve bazı mahallelerde yüksek katlara içme suyu verilememesi konusunda yürüttüğü çözüm çalışmalarını tamamladığını duyurdu.

Ekiplerin 5 gündür aralıksız olarak sürdürdüğü Uğur Suyu su alma yapısı bitirilerek faaliyetine başladı. Pompa yardımı ile Uğur Suyu’nun başka bir kolundan saatte 200 ton su takviyesinin yapıldığını açıklayan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, hazırlanan alt yapının gelecek yıl yapımına başlanması planlanan yeni regülatör ve isale hattı tamamlanana kadar su rezervine yapılan destek ile su sorununun çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.

Ek rezerv 3 saatte etkisini gösterdi

Uğur Suyu’nun farklı bir kolunda yapılan su alma yapısı ve pompa ile arıtma tesisine saatte 200 ton su çekildiğini aktaran ekipler, arıtma tesisinde yapılan incelemenin ardından ek rezervin şebekeye verildiğini aktardı. Doğrudan şebekedeki basıncı ve su akışını etkileyen su rezervinin takibi ile aynı anda vatandaşlardan olumlu geri dönüş alındığını, yaklaşık 3 saat içinde basınç kaynaklı su kesintisi yaşayan vatandaşların susuzluk sorununun ortadan kalktığını belirtti.

Su kesintisi sorunu gelecek yıl tamamen tarih olacak

Beyköy’de bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin artması ve şehrin içme suyu ihtiyacını 50 yıl boyunca karşılayacak kapasitedeki Yeni Regülatör ve İsale Hattı yapımının ise 2021 yılında başlamasının planlandığını belirten Su ve Kanalizasyon ekipleri, bahsi geçen proje tamamlanana kadar yeni su alma yapısı ve pompa ile basınç düşüklüğü sorununun çözüme kavuşturulduğunu ifade etti. Yeni projenin tamamlanması sonrasında da Düzce’nin hiçbir mahallesinde susuzluk ve basınç düşüklüğü şeklinde problemler yaşanmayacağı belirtildi.

HABER: C. ÜSTÜNER