Tüm dünyayı kasıp kavuran Yeni Tip (Covid – 19) salgınında Türkiye’de vaka ve ölü sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Türkiye’de salgınla en etkin mücadeleyi gerçekleştiren kurumların başında gelen Kızılay, yaptığı maske, dezenfektan maddeleri ve gıda yardımlarıyla bir kez daha Türk halkına varlığını göstermiş oldu.

Düzce Kızılay Düzce Şubesi de koronavirüs salgını ile mücadelede yaptığı çalışmalar dikkatleri üzerine çekiyor. Yürütülen faaliyetlerle ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna bilgi veren Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Av. Halil Aydın, salgınla mücadelede teyakkuz halinde çalıştıklarını söyledi. Düzce’de birçok kurum ve kuruluşa maske ve dezenfektan ürünleri desteği verdiklerini belirten Aydın, aynı zamanda içinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle gıda yardımlarına da aralıksız devam ettiklerinin altını çizdi.

“Biz ihtiyacı olan her kese maske ulaştırmaya çalışıyoruz”

Aydın, “Tüm dünyada büyük bir tehdit haline gelen koronavirüs salgını ile ilgili çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Salgınla mücadelede teyakkuz halindeyiz yerel kaynaklardan ve kendi imkanlarımız ile tedarik ettiğimiz maskeleri, Düzce’de oluşturulan kontrollü giriş noktalarında vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bunun yanında, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personellerimize maske desteği veriyoruz. Biz ihtiyacı olan her kese maske ulaştırmaya çalışıyoruz. Düzce Valiliği koordinesinde salgınla mücadele kapsamında kurulan Vefa Destek Grubu’nda yer aldık. Burada genç arkadaşlarımızla birlikte toplam 10 personelimiz görev yapıyor.” dedi.  

“Dar gelirli vatandaşlarımıza gıda kolisi dağıtıyoruz”

Ramazan ayı nedeniyle tespit edilen dar gelirli ailelere gıda kolisi yardımlarının aralıksız devam ettiğini dile getiren Aydın, “Biz Düzce Belediyesi yetkilileri ile görüşerek gıda kolisi dağıtmaya bu yıl köylerden başladık. Düzce Belediyesi de şehir merkezi ve mahallelerde dağıtım yapacağını bize iletti. Ancak şehir merkezinde oturan dar gelirli vatandaşlarımıza da ayrıca gıda kolisi yardımında bulunuyoruz. Bu güne kadar Bin 200 koli gıda yardımında bulundu. Ramazan ayı sonuna kadar hedefimiz 2 bin 500 gıda kolimiz. Gıda kolilerimizin içine bu yıl değer yıllardan farklı olarak konserve ette koyduk. Biliyorsunuz geçen Kurban Bayramı’nda Kızılay “Kurban Bereketi 1 Yıl Sürsün” diye bir kampanya başlatmıştı. Bizler de konserve etlerimizi Ramazan ayında vatandaşlarımıza dağıtmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.