Düzce Belediyesi’nin borçlarından kurtulup düze çıkarılması için geçtiğimiz günlerde ‘Mali Disiplin Tedbirlerini’ hayata geçiren Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bu kez belediyenin alacaklarına dikkat çekti. Herkesi belediyeye olan borçlarını ödemeye çağıran Özlü, “Düzce Belediyesi'nin piyasadan 70 Milyon TL alacağı olduğunu aynı zamanda piyasaya yaklaşık 70 Milyon TL borcu olduğunu belirledik. Mali Disiplin Tedbirleri ile biz üzerimize düşeni yapıyoruz, vatandaşlarımız da birikmiş borçlarını ödesinler” dedi.

Herkesin belediyenin borçlarını konuştuğunu oysa borcu kadar alacağı da bulunduğunu ifade eden Başkan Özlü, ‘Biz 70 Milyon TL alacağımızı tahsil ettiğimiz takdirde mali sorunların önemli bir bölümünü çözmüş olacağız' açıklamasında bulundu.  

Düzce Belediyesinin ekonomik yönden zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Başkan Özlü “Kamuoyu ile paylaştığımız mali disiplin tedbirleri ile biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu dönemde herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Belediyenin piyasada yaklaşık 70 milyon TL alacağı var ve aynı oranda da belediyemizin piyasaya borcu var. Biz bu borçları tahsil edebilirsek büyük bir yükten kurutulmuş olacağız ve piyasaya olan borcumuzu da en kısa sürede ödeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Düzcelilere çağrıda bulunan Özlü “ Düzce Belediyesinin de piyasadan hatırı sayılır miktarda alacağı olduğunu tespit ettik. Yaklaşık 70 Milyon TL birikmiş alacağımız olduğu görünüyor. Bu konuda hemşerilerimizden duyarlılık bekliyoruz, birikmiş borçlarını ödemelerini istiyoruz. Bu şehir hepimizin, bu belediye hepimizin. Hep birlikte yeni bir Düzce inşa edelim. Bu konuda duyarlı olup borçlarını ödeyen tüm hemşerilerime de bu vesile ile ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: S. AYAN