Düzce Belediyesi Et Kombinası'nda yapılan incelemeler sonucu, mezbahanın ihtiyaçları karşılayamadığı ve yıllık yaklaşık 800 bin TL zarara sebep olduğu tespit edildi. 

Küpe skandalının ardından Başkan Özlü'den talimatlar

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün Sağlık Danışmanı Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cengiz Tuncer'in geçtiğimiz nisan ayında Düzce Belediyesi Et Kombinası'nda yaptığı inceleme küpe skandalını ortaya çıkarmıştı. Habersiz bir şekilde kombinaya giden Tuncer, yaptığı inceleme sırasında kesilen hayvanların veteriner kontrolünden geçmeden ve küpeli-küpesiz fark etmeden kesildiğini tespit edince sorumlular hakkında tutanak tutturmuştu.

Veteriner göz yummadı, şikayet etti, sürüldü

Bu olayı Öncü TV'nin internet sitesinde yer alan haberden öğrenerek haber merkezimize ulaşan devlet kadrosundaki bir veteriner ise 2012-2015 yılları arasında mezbahaneyi denetlemekle görevli olduğunu ve bu süre zarfında yaptığı muayenelerde bazı hayvanlarda hastalık tespit ettiğine dikkat çekmişti. Ancak bunu bildirmesine rağmen hayvanlar kesildiğini belirten veteriner, du duruma sessiz kalmayıp ilgili yerlere şikayet edince ise Düzce'den Sakarya'ya sürüldüğünü savunmuştu.

Bilirkişilerden rapor hazırlamasını istedi

Tüm bu gelişmelerin ardından Düzce Belediyesi tarafından işletilen Mergiç Esenköy mevkiindeki Et Kombinası ve Hayvan Kesim Merkezi'nde yapılan incelemeler sonrası mevcut sistemle ilgili kurmayları ile görüşen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, merkezin mevzuatına uygun şekilde işletilmesi için bilirkişilerden rapor hazırlamasını istedi.

Yap-işlet-devret modeli ile yapılacak

Konu hakkında Düzce merkezde faaliyet gösteren kasaplarla da istişare eden Başkan Özlü, yıllık 800 bin TL'ye kadar maddi zarar altında olduğunu öğrendiği et kombinasının düzenlenmesi için talimat verdi. Merkez hakkında alınan karar doğrultusunda mevcut et kombinası sıkı denetim altında çalıştırılacak, tam donanımlı ve mevzuata uygun et kombinası inşası ise belediyeye mali bir yük olmadan yap-işlet-devret modeli ile yapılacak. Yapılan açıklamada projenin hazırlık aşamasında olduğu belirtilirken çalışmaların en kısa sürede başlayacağı ifade edildi.

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ