Çin'in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de görülen koronavirüsüne karşı Düzce Belediyesi’nin tedbirleri devam ediyor. Düzce Belediyesi ekipleri, yüzlerce esnafın kepenk açtığı ve her gün çok sayıda vatandaşın aracını tamir ettirmek için yolunu tuttuğu Eski Sanayi Çarşısı’nda dezenfekte çalışması yaptı. Tüm dükkanların önü ve ara sokaklar, belediye ekipleri tarafından yıkanıp dezenfeksiyon işleminden geçirildi.

“DÜZCE BELEDİYESİ OLARAK SALGINA KARŞI SAHADAYIZ…”

Sahada çalışmaları bizzat takip ederken, Öncü TV mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Tuncer, şunları kaydetti: “Korona salgını boy gösterdiği ilk günden bu yana Düzce Belediyesi olarak tedbirlerimizi aldık. Salgının önüne geçmek için sahada çalışma başlattık. Bu virüsün ne kadar tehlikeli olduğunu hem halkımıza, hem de çalışanlarımıza anlattık. Biz bu güne kadar neler yaktık? Biz bu güne kadar tüm camilerimizde okullarımızda, resmi kamu alanlarında, halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda, toplu taşıma araçlarımızda, sokaklarda ve caddelerde dezenfekte çalışması yaptık. Bugün örneğin, halkın yoğun olarak bulunduğu eski sanayi çarşısında dezenfeksiyon çalışması yapıyoruz. Burası, gerek esnaf, gerekse halkımızın yoğun bulunduğu bir yer. Büyük aracımızla beraber, tüm işyerlerinin önünü ara sokaklarını dezenfekte ediyoruz.”

“HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“Biz halkımızın sağlığı için sahada çalışıyoruz” diyen Tuncer,  konuşmasını şöyle sürdürdü: “Otobüslerimize halkımızın sağlığı için dezenfeksiyon aparatları yerleştirdik. İçlerine el dezenfektanları koyduk. Maskelerimizi dağıtıyoruz, gerek personelimize, gerekse ihtiyacı olan halkımıza. Biliyorsunuz, evden çıkamayan vatandaşlarımız için, paket servis çıkartıyoruz. Yani tüm ihtiyaçlarını kapılarına kadar getiriyoruz. Özellikle sağlık çalışanlarına destek için, onların da ailelerine paket servis yapıyoruz.”

“DÜZCELİLER’DEN DİKKATLİ OLMASINI İSTİYORUZ”

Salgına karşı Düzceli vatandaşların da dikkatli olmasını isteyen Tuncer, şu ifadeleri kullandı: “Bizim yaptığımız tedbir koruyucu bir tedbir. Halkımızdan da bireysel olarak önlemlerini almalarını istiyoruz. “Salgının bitti” dendiği güne kadar tedbiri hiç elden bırakmayacağız. Çünkü bu virüs salgını şakaya gelecek bir durum değil. Son güne kadar, bakanlığımız ‘Tamam, bu salgın bitmiştir’ dediği güne kadar tedbiri elden bırakmayacağız.”