Düzce Belediyesi'ndeki maaş krizi fazla gecikmeden aşıldı.

Memur ve sözleşmeli personel 15 Mayıs'ta maaşlarını alırken, taşerondan kadroya geçen işçilere 1 haftadır ödeme yapılamıyordu. Her gün maaş yatar umuduyla bekleyen işçiler, eski dönemlerdeki gibi haftalarca maaş alamamaktan endişe ederken, korkulan olmadı.

Göreve gelir gelmez Düzce Belediyesi'nin içerisinde bulunduğu mali darboğazı aşmak için hızla mali disiplin tedbirlerini uygulamaya koyan Düzce Belediye Başkanı ve eski Bakan Dr. Faruk Özlü, nisan ayında maaşların tüm personele günü gününe ödenmesini sağlamıştı. İlerleyen günlerde borç ve alacaklara bağlı olarak yaşanan gelir-gider dengesizliğini iyiden iyide kendisini hissettirmesi maaşlarda sıkıntı yaşanmasına yol açtı.

Belediyenin eldeki kaynakları ile 200 civarı olan memur ve sözleşmeli personelin maaşları ödenirken, sayıları bini bulan işçilere gününde ödeme yapılamadı. Hızla kaynak sağlanması için harekete geçen Başkan Dr. Faruk Özlü'nün girişimleri sonucunda hafta içi itibariyle birim birim kademeli olarak maaş ödemeleri başladı. Belediyeye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre bayramdan önce maaş bekleyen tüm personelin parası ödenecek.

Haber: C. ÜSTÜNER