Düzce'de 17-18 Temmuz tarihlerinde mevsim normallerinin dışında etkili olan sağanak yağış iki ilçede afete yol açarken, yine geçtiğimiz hafta şiddetli şekilde yağmur yağması yüzünden 'Bayramda hava nasıl olacak?' sorusu irdelenir oldu.

Düzceliler'in merakını giderecek açıklama Düzce Valiliği'nden geldi. Kurban Bayramı Hava Tahmin Raporu'nu paylaşan valilik, 8- 14 Ağustos tarihleri arasında Düzce'yi  az bulutlu ve açık bir havanın beklediği bilgisini aktardı. 

Meteoroji Genel Müdürlüğü verilerine göre; Kurban Bayramı tatili süresince yurt genelinin sıcak havanın etkisinde kalacağı öngörülüyor. 10 Ağustos Cumartesi (Arefe) günü Doğu Karadeniz kıyı kesiminde, 11 Ağustos Pazar günü ise (Bayramın 1. günü) Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen hafif sağanak yağışlar dışında Kurban bayramı sonuna kadar ülkemiz genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.

Kurban Bayramı süresince beklenilen en yüksek hava sıcaklıklarının Düzce'de 34-36 dereceler arasında olması tahmin ediliyor. Özellikle 13 Ağustos Salı günü sıcaklığın 36 dereceye kadar yükselecek olması nedeniyle vatandaşların dikkatli olması öneriliyor.

Haber: C. ÜSTÜNER